Ψήφισμα διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις προς το δήμο Δωρίδας.

Σήμερα το πρωί  αντιπροσωπεία των  εργαζομένων της εταιρείας Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε. κατέθεσε ψήφισμα προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας (αρ. πρ. 4908 7/4/2014). Ο Δήμαρχος δεν ήταν παρόν και η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους κον Καλλιαμπέτσο και κον Ευσταθίου. Οι οποίοι τους ενημέρωσαν οτι θα υπάρξει συνάντηση του Δημάρχου με τους εργαζόμενους

Διαβάστε τι αναφέρει το ψήφισμα:

Προς Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δωρίδας

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου Δωρίδας,

Σήμερα 4 Απριλίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε.» κος Γρηγόρης Κοντοχρήστος μας ανακοίνωσε την σταδιακή αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης και την οριστική μεταφορά της έως τα τέλη του έτους σε ημεδαπή ή ακόμα και σε αλλοδαπή περιοχή όπου υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Όταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει το λόγο της απόφασης του μας εξήγησε ότι κουράστηκε και δεν διαθέτει ούτε τα οικονομικά, πολύ δε περισσότερο τα ψυχικά αποθέματα να εμπλακεί σε ψυχοφθόρες και δικαστικές περιπέτειες ώστε να προχωρήσει την νέα επένδυση επέκτασης και εκσυγχρονισμού της επιχείρησης.

Κύριε Δήμαρχε ανάμεσα στα άλλα πληροφορηθήκαμε από εκπρόσωπο των εργαζομένων, που παραβρέθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν και δεν εκφράζουν άποψη. Σας πληροφορούμε ότι πλανάστε πλάνην οικτρά , και άποψη έχουμε και αγάπη και σεβασμό προς το περιβάλλον, που δεν απορρέει μέσα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και λόγια που χαϊδεύουν αυτιά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Θέλουμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι 150 και πλέον εργαζόμενοι ενδιαφερόμαστε πολύ περισσότερο από εσάς, γιατί για εμάς είναι χώρος εργασίας και περνάμε περισσότερο από το 1/3 της ζωής μας στον περιβάλλοντα  χώρο. Είμαστε υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες , σεβόμενοι τους συντοπίτες μας και τους πληροφορούμε ότι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη διατήρηση της καθαριότητας του περιβάλλοντος. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων της εταιρείας έχει καταλήξει στην διαχείριση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι σύμβουλοι, εάν στην Ελλάδα του 2014, στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της εγκατάλειψης, στην Ελλάδα όπου οι πολιτικές των περασμένων δεκαετιών την οδήγησαν πίσω στο 50 και το 60, όπου η Ελλάδα σκόρπισε τον πιο παραγωγικό της ιστό στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ξανακάνετε ή μάλλον ολοκληρώνετε το ίδιο έγκλημα.

Ε λοιπόν σας πληροφορούμε ότι δεν θα σας το επιτρέψουμε. Θα παλέψουμε! Θα μείνουμε ενωμένοι και θα φυλάξουμε Θερμοπύλες! 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...