Ψήφος εμπιστοσύνης της Γερμανίας στην Ελλάδα η προσφορά για τα αεροδρόμια

Ψήφος εμπιστοσύνης της Γερμανίας στην Ελλάδα η προσφορά για τα αεροδρόμια
Προσέφεραν 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ και 22,9 ευρώ  ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα – Θα πραγματοποιήσουν σε όλη τη διάρκεια της παραχώρησης επιπλέον επενδύσεις 1,4 δισ. ευρώ

Μια προσφορά έκπληξη ύψους 1,4 δισ. ευρώ έλαβε σμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ, στο διαγωνισμό για τα 14 αεροδρόμια, από την ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport-Slentel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την καλύτερη προσφορά, καθώς συνοδεύεται και από δέσμευση για 400 εκατ. ευρώ επενδύσεις, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι άλλοι δύο υποψήφιοι κατέβαλαν προσφορές μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 960 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 30% κάτω από αυτήν της Fraport-Slentel. Να σημειωθεί οτι η εταιρεία Fraport, απο τις μεγαλύτερες στον κόσμο στην διαχείριση αεροδρομίων, ανήκει κατα 30% στο κρατίδιο του Έσεν, 20%  στον Δήμο της Φραγφούρτης και 10% στην Lufthansa, ενω οι υπόλοιπες βρίσκονται στο Χρηματιστήριο.

Με το θέμα ήδη από το πρωί ασχολείται ο γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Πτωχός, ενώ ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται εντός λίγης ώρας σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τα 14 αεροδρόμια έχουν διαιρεθεί σε δύο ομάδες, με την πρώτη να περιλαμβάνει αυτά σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο και Καβάλα και τη δεύτερη ομάδα με τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Επίσης, τονίζεται πως η Slentel αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου, ενώ η γερμανική Fraport διαχειρίζεται τα εξής αεροδρόμια, ανά τον κόσμο: Φρανκφούρτη (Γερμανία), Μπουργκάς (Βουλγαρία), Αννόβερο (Γερμανία), Pulkovo (Ρωσία), Βαρνα (Βουλγαρία), Αττάλεια (Τουρκία), Ίντιρα Γκάντι (Ινδία), Xi΄an Xianyang (Κίνα), Ντακάρ (Δυτ. Αφρική), Λίμα (Περού).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...