Ψυχολογικό φαινόμενο

Ψυχολογικό φαινόμενο

Μας είναι απεχθής οποιαδήποτε μορφή «ψυχιατρικοποίησης» της πολιτικής συζήτησης, που έχει συνδεθεί ιστορικά με ολοκληρωτικά καθεστώτα, αλλά δε μπορούμε, ειλικρινά, να εξηγήσουμε με όρους πολιτικού ορθολογισμού, τη συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων του δημόσιου βίου.

 Πώς να εξηγηθεί η εμμονή τους, περί «τέταρτου Μνημονίου», μετά και τις σαφείς, όσο και αναλυτικές εξηγήσεις, που δόθηκαν, μετά την προσεχή συνεδρίαση του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ (από τους κ.κ. Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί);  Αν τους ενόχλησε η παταγώδης διάψευση των προβλέψεων τους, ότι η συνεδρίαση θα ήταν μακρά και επώδυνη για την κυβέρνηση, θα έφερνε νέες δεσμεύσεις και θα οριστικοποιούσε το νέο, «μεταμφιεσμένο» Μνημόνιο, θα μπορούσαν να μιμηθούν το θυμόσοφο αυτσαρκασμό του Δημήτρη Πουλικάκου, στην παλιά, καλή ταινία του Νίκου Βεργίτση «Ρεβάνς»: «Ο πατέρας μου, μου είχε δώσει ευχή και κατάρα, να μη γίνω κομμουνιστής, ομοφυλόφιλος και πρεζάκιας. Σκέψου ατυχία». Εννοούσε ότι είχε γίνει και τα τρία. Στην ταινία φυσικά.

 Φαίνεται πως οι δικοί μας «ήρωες», στην πεζή, καθημερινή πραγματικότητα, αρνούνται να συμφιλιωθούν με την ιδέα της αποτυχίας ή της απλής διάψευσης και επιμένουν να αναπαράγουν τη δική τους, εικονική πραγματικότητα, που όλοι διαψεύδουν. Και δε μπορεί να είναι όλοι αναξιόπιστοι ή όψιμοι υποστηρικτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διότι καλά ο κος. Μοσκοβισί . Ο κος. Ντομπρόβσκις ή και αυτός ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κος. Σολτς, που, ανεξάρτητα από την, αναμενόμενη, αυστηρότητα του, υπήρξε απολύτως ξεκάθαρος, ότι από τις 20 Αυγούστου «η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές»; Εκτός αν μας πουν ότι μπορεί να συμβαδίζουν η έξοδος στις αγορές, με νέο μνημόνιο, έστω και «μεταμφιεσμένο»; Αλλά εδώ, οι διαψεύσεις ξεπερνούν και την «ατυχία» του Δημήτρη Πουλικάκου. Γιατί, μετά απ` αυτή τη συνεδρίαση, στην οποία τόσα επένδυσαν, διαψεύστηκαν και οι «δευτερογενείς» ισχυρισμοί τους, σε σχέση με την αναστολή αύξησης  του ΦΠΑ, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Ότι επρόκειτο για μονομερή ενέργεια, που είχε προκαλέσει τη δυσφορία των Ευρωπαίων εταίρων μας. Η διάψευση ήταν διπλή και εκκωφαντική. Τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είχαν ενημερωθεί έγκαιρα και είχαν συναινέσει, τόσο γιατί η αναστολή δεν ενέχει σημαντικό δημοσιονομικό κόστος, αλλά και ως ένα είδος «επιβράβευσης» της χώρας, για το βάρος που έχει σηκώσει, στο Προσφυγικό. Αλήθεια, αφού τους πειράζει, γιατί το κάνουν;

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/337325-PSychologiko-phainomeno ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...