Ητελευταία πολιτική σύγκρουση της χρονιάς αναμένεται σήμερα στη Βουλή, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, με τους πολιτικούς αρχηγούς να «ακονίζουν» τα ξίφη τους, καθώς είναι δεδομένο ότι οι ομιλίες θα εκτραπούν της οικονομικής υφής, εν μέσω αλληλοκατηγοριών για την επίμαχη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα αλλά και με τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι νωπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ορίσει ο ίδιος το ρυθμό της συζήτησης, προτάσσοντας τις προοπτικές της επόμενης ημέρας. Και εκτός από τις παροχές που θα ανακοινώσει ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αναμένεται να εστιάσει και σε όσα έγιναν αλλά και θα γίνουν σε τομείς όπως η υγεία, η εθνική ασφάλεια αλλά και η πράσινη ανάπτυξη. Θα αναφερθεί στην νέα εικόνα της χώρας που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό, αλλά και στις επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα επιβεβαιώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Ειδικά όσον αφορά στις παροχές, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται εκτός από τα νέα μέτρα στήριξης που θα περιορίζουν την επιβάρυνση από τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και φυσικό αέριο, όπως και την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, να βγάλει και κάποιον άλλο άσσο από το μανίκι του. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα το τελευταίο 11μηνο αφήνει περιθώριο για νέες ελαφρύνσεις. Άλλωστε, όπως έχει επαναλάβει ο ίδιος το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αφήσει αναπάντητα τα όσα του καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση για την διαχείριση της πανδημίας και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα εμφανιστεί με οξείς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε καμία στιγμή της κρίσης δεν έβαλε πλάτη για να στηρίξει την κυβέρνηση σε ένα πρόβλημα που δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο και θα τον ψέξει, γιατί επιχείρησε να δημιουργήσει προβλήματα την ώρα που καταβαλλόταν μια τιτάνια προσπάθεια να μείνει όρθιο το σύστημα υγείας και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Θα επαναλάβει για άλλη μια φορά, ότι κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές εστιάζοντας μάλιστα στο γεγονός ότι κρατάει ακόμα στελέχη του που έκαναν ολόκληρη εκστρατεία κατά του εμβολιασμού, όπως για παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης.

Δεν θα αφήσει ασχολίαστο – παρά την διαγραφή Κουρουμπλή – το ότι ακούστηκε μέσα στην ολομέλεια η λέξη «δολοφόνοι» για τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Και φυσικά, θα κάνει αναφορά στην μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ειδικά μετά την ανάρτηση που έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στα social media με την οποία κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη ότι είχε γνώση της μελέτης.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να θυμίσει επίσης, ότι ο ίδιος έχει παραδεχθεί πολλές φορές τις αδυναμίες που υπάρχουν στο ΕΣΥ, ειδικά στο θέμα των ΜΕΘ και της διαφοράς στην περίθαλψη ανάμεσα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεν αποκλείεται επιχειρώντας να κάνει ένα είδος αυτοκριτικής, να παραδεχθεί ότι ήταν ατυχής η φράση που είχε πει πάλι στην Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τσίπρα: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!»

Όπως και να έχει, η σημερινή συζήτηση λίγο πριν την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον με τους δυο αρχηγούς να είναι έτοιμοι να δώσουν πολιτική μάχη μέχρις εσχάτων.

πηγή newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...