Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «ο λόγος που καταργήσαμε τις λαϊκές αγορές χωρίς μεσάζοντες είναι γιατί λειτουργούσαν έξω από το θεσμικό πλαίσιο των λαϊκών αγορών και θέλαμε να παρέχουμε ένα οργανωμένο πλαίσιο με κανόνες ισοτιμίας για όλους όσους κάνουν αυτή τη δουλειά».

Ο υπουργός, τόνισε πως στο νέο θεσμικό πλαίσιο των λαϊκών αγορών προβλέφθηκε αυτόματα όσοι δραστηριοποιούνταν σ’ αυτές τις αγορές να μπορούν να πάρουν άδεια παραγωγού και να πουλάνε τα προϊόντα του στις οργανωμένες λαϊκές αγορές. Εξήγησε ότι ένα από τα βασικά αιτήματα της ΠΟΣΠΛΑ ήταν η κατάργηση των «αγορών χωρίς μεσάζοντες» καταγγέλλοντας ότι οι διάφοροι εμπλεκόμενοι δήλωνα χωρίς να είναι παραγωγοί και ότι πολλά από τα προϊόντα που έλεγαν ότι είναι ελληνικά στην πραγματικότητα ήταν εισαγόμενα από γειτονικές χώρες και πουλούσαν χωρίς σχεδόν καθόλου παραστατικά, ανταγωνιζόμενες με αθέμιτο τρόπο της οργανωμένες λαϊκές αγορές.

Γι αυτό με το νέο πλαίσιο δεν τους αποκλείσαμε αλλά συμπεριλάβαμε όλες αυτές τις κατηγορίες στις λαϊκές αγορές. Συνεπώς, εάν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εξαρτούν το εισόδημά τους από αυτές τις αγορές, μπορούν αυτόματα να πάρουν άδεια παραγωγού και να δουλέψουν κανονικά, όπως όλοι οι άλλοι με τον οργανωμένο τρόπο που κάνουμε στις λαϊκές αγορές. Και έτσι, αντί να έχουμε δύο παράλληλες λαϊκές αγορές -η μία οργανωμένη και η άλλη άναρχη- έχουμε μία οργανωμένη λειτουργία των λαϊκών αγορών με τον ίδιο τρόπο ελέγχου και με ισότιμους όρους για όλους. Ο αγορές χωρίς μεσάζοντες, ανέφερε ο υπουργός ήταν ένα γέννημα της οικονομικής κρίσης και όσο η Ελλάδα επιστρέφει προς την κανονικότητα, τόσο και οι θεσμοί της πρέπει να γίνονται περισσότερο κανονικοί.

Ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι με το νέο νόμο, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν από την 1η Φεβρουαρίου χωρίς κανένα πρόβλημα. Φτιάχτηκαν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες, οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν και κλείνουν τις θέσεις τους ηλεκτρονικά, και παρά τις αντίθετες προβλέψεις που υπήρχαν καμία λαϊκή αγορά δεν έκλεισε. Μάλιστα, ανέφερε πως η Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών της Ανατολικής Αττικής τον βράβευσε για την καλή λειτουργία του νόμου και είναι πολύ ευχαριστημένοι.

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...