Άμεση η παρέμβαση της Π.Υ.Ναυπάκτου στα Τριζόνια,απέτρεψε την επέκταση της “πυρκαγιάς” στο οικισμό

Τηλεφώνημα από τα Τριζόνια,το μοναδικό νησί στον Κορινθιακό κόλπο που διαθέτει οικισμό με μόνιμους κατοίκους,δέχθηκε σήμερα το πρωί,η Π.Υ.Ναυπάκτου.

Η φωτιά απειλούσε άμεσα τον οικισμό από δύο μέτωπα,το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά του οικισμού.Η παρέμβαση της Π.Υ.Ναυπάκτου άμεση,η οποία με ένα όχημα 4Χ4 φορητές αντλίες και πεζοπόρο τμήμα καταφθάνουν στο νησί μέσω Χανιών Γλυφάδας.Σε ετοιμότητα ωστόσο παραμένει καθ’όλη τη διάρκεια της επιχείρησης και το πλωτό πυροσβεστικό πλοίο της υπηρεσίας έτοιμο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Πάτρας χωρίς όμως να χρειαστεί.

Οι δυνάμεις που καταυθάνουν έπειτα από αρκετή ώρα,ελέγχουν τη φωτιά και στα δύο μέτωπα,δίχως δυσάρεστες επιπτώσεις για τον οικισμό.

Αυτό περιελάμβανε το σενάριο της άσκησης της Π.Υ.Ναυπάκτου,υπό τον διοικητή κ.Μπόκα και με την συνδρομή τόσο της ΕΛ.ΑΣ.,του ΕΚΑΒ,του Λιμενικού,αλλά και τεχνικού κλιμακίου της ΔΕΗ.Την άσκηση παρακολούθησε ο Περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών κ.Κυριακόπουλος,ο δήμαρχος Δωρίδας Γ.Καπεντζώνης,οι αντιδήμαρχοι Ζέτος και Μπαλασκώνης,καθώς και ο πρόεδρος της τ.κ.του νησιού.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...