Άμεση θωράκιση του Θεαγενείου ζητούν οι εργαζόμενοι: Οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν διπλά από τον κορωνοϊό

Άμεση θωράκιση του Θεαγενείου ζητούν οι εργαζόμενοι: Οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν διπλά από τον κορωνοϊό

Άμεση θωράκιση του Θεαγενείου ζητούν οι εργαζόμενοι: Οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν διπλά από τον κορωνοϊό


18/03/2020 – 12:40

Την άμεση θωράκιση του Θεαγενείου με στελέχωση και γενναία χρηματοδότηση ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν διπλά από την έκθεση στον κορωνοϊό.

Το Σωματείο αναφέρει ότι στο Θεαγένειο υπάρχουν περισσότερες από 200 κενές οργανικές θέσεις (19 γιατροί, 115 νοσηλευτικό προσωπικό και 75 λοιπό προσωπικό) και ότι το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα είναι γηρασμένο, εξουθενωμένο και ιδιαίτερα εντατικοποιημένο, λόγω της ιδιαιτερότητας του Νοσοκομείου ως ειδικό αντικαρκινικό.

   «Με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας όπως και όλοι οι υγειονομικοί, δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν, δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας για τη βέλτιστη φροντίδα και νοσηλεία των ασθενών του Νοσοκομείου μας. Πέρα από τα εύσημα και την αναγνώριση του έργου μας ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι να σταθούν με σοβαρότητα στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζόμενων και να δεσμευτούν για άμεσες λύσεις», επισημαίνουν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης και η γραμματέας του, Αθηνά Γραμματικοπούλου.

   Το Σωματείο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι διεκδικεί και απαιτεί: μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων, ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ, άμεση πληρωμή χωρίς καθυστέρηση των υπερωριών, εφημεριών και απογευματινών ιατρείων, επέκταση της ειδικής άδειας που εξαιρεί τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Πρόληψης, έκτακτη χρηματική αποζημίωση προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα φύλαξης των παιδιών, να προστατευθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες συναδέλφων τους, να ανοιχθούν όλες οι πρώην δομές Υγείας και να λειτουργήσουν όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε 24ωρη βάση, για αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και διευκόλυνση στη διαλογή κρουσμάτων κορωνοϊού.

   Τονίζεται, δε, ότι η σημερινή κτιριακή υποδομή του Θεαγενείου είναι ελλιπής για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς υπάρχουν ελάχιστοι χώροι απομόνωσης, δεν υπάρχουν θάλαμοι αρνητικής πίεσης και δεν επαρκούν τα κρεβάτια ΜΕΘ (είναι μόνο 8).

 

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...