Άναψαν τα φώτα στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Άναψαν τα φώτα στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα
Τα χριστουγεννιάτικα φώτα άναψαν στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης, καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
Την πλατεία Συντάγματος κοσμούν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολεγίου ΑΚΤΟ.

Μουσική, εκδηλώσεις για παιδιά και έμφαση στη δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων βρίσκονται στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων.

Από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα δώσουν το παρόν σε 30 γειτονιές της πόλης.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Συντάγματος, αλλά και σε 13 κέντρα πολιτισμού της πόλης, οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες και ζογκλέρ, εργαστήρια, χορό, ξωτικά, παραμυθάδες και κουκλοθέατρα.

Ένα παγοδρόμιο 200τμ. στην πλατεία Συντάγματος περιμένει μικρούς και μεγάλους να κάνουν δωρεάν βόλτες στον πάγο καθημερινά από τις 11.00-21.00.

Παράλληλα, 18 φορείς με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως την ενδυνάμωση, της έννοιας της αλληλεγγύης αποτελούν τη βάση της φετινής χριστουγεννιάτικης εγκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στην πλατεία Συντάγματος θα δώσουν συναυλία οι Burger Project.

Φέτος, η γιορτή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μεταφέρεται στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών, όπου τα μουσικά σύνολα του Δήμου με τη συμμετοχή των Μπλε και του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου θα δώσουν μια συναυλία-έκπληξη.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...