Άνετα ο Άρης με τη «λαβωμένη» Δόξα

Τέταρτη νίκη σε οκτώ παιχνίδια της Basket League πέτυχε ο Άρης περνώντας με 79-69 από την έδρα της αποδεκατισμένης Δόξας Λευκάδας.

Δέκα διαθέσιμους παίκτες είχαν οι γηπεδούχοι, εκ των οποίων μονάχα οι οκτώ συμπεριλήφθηκαν στο ροτέισιον του Τόνι Κωνσταντινίδη. Εξάλλου παρατάχθηκαν χωρίς τον Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος αποκόμισε τραυματισμό από το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό στη Ρόδο, ενώ στο περιθώριο έμεινε επίσης ο Γιώργος Γεωργάκης λόγω τραυματισμού στον έξω πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού γονάτου, που υπέστη στο πλαίσιο προπόνησης και που αναμένεται να τον κρατήσει μακριά από το παρκέ για ένα μήνα.

Επίσης ο Τριαντάφυλλος Πεταλωτής έπαιξε μόλις δέκα δευτερόλεπτα, ενώ ο 17άχρονος Θεόδωρος Ιαωκειμίδης δεν χρησιμοποιήθηκε. Μοιραία, η Δόξα δεν ήταν ανταγωνιστική στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής.

Ο Άρης έμεινε αρχικά πίσω με 4-3, αλλά δημιούργησε +12 ξεφεύγοντας με 18-6 μέσα στην πρώτη περίοδο, ενώ συνέχισε φθάνοντας στο +19 με σκορ 45-26 λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου 20άλεπτου. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν μεγάλωσε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά την κράτησε πάνω από τους δέκα πόντους με εξαίρεση το 77-69 λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Βοήθησαν καταλυτικά τα 15/35 τρίποντα των φιλοξενούμενων στο κλειστό της Λευκάδας, ώστε να εξασφαλίσουν τη νίκη και να ρίξουν τους «νησιώτες» στο 2-6.

Πέντε τρίποντα πέτυχε ο Ουίλ Κάμινγκς, ο οποίος «έγραψε» 12 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο και 19 συνολικά, ενώ στους 19 έφτασε επίσης ο Ουίλ Κάμινγκς, ο οποίος είχε 14 στο πρώτο μισό του αγώνα. Από την πλευρά του, ο Ντέβιν Μαρμπλ έπαιξε για μόλις 1:15, αν και πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση πριν από το ματς ξεπερνώντας τραυματισμό στο δεξί πόδι.

O επί τέσσερα χρόνια συμπαίκτης του 24άχρονου γκαρντ/φόργουορντ των «κίτρινων» στο Αϊόβα, Μελσάν Μπασάμπε, ξεχώρισε για τη Δόξα με 19 πόντους και δέκα ριμπάουντ, ενώ ο Ντεζ Ουέλς πέτυχε 17 πόντους, αλλά μονάχα τρεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεκάλεπτα: 14-21, 28-45, 50-65, 69-79.

Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Πεταλωτής, Σκοτ 5, Δεμερτζής, Μπασάμπε 19, Ψαθάς 6, Ντόμπλας 2, Ρόμπινσον 9 (1), Τσαλδάρης 11 (3), Ουέλς 17 (2).

Άρης (Πρίφτης): Μαρμπλ, Ξανθόπουλος 6 (2), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 19 (3), Κάμινγκς 19 (5), Ζάρας 10 (2), Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 8, Γιάνκοβιτς 10 (2), Ντραγκίσεβιτς 5 (1).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...