Άνοδο στις μετοχές των τραπεζών, έως και 56%, βλέπει η Goldman Sachs!

Θολό το κλίμα στην αγορά, λόγω β’ αξιολόγησης

Μία παρατεταμένη κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων, στην Ελλάδα,  θα μπορούσε για μία ακόμη φορά να εμποδίσει την ακόμη εύθραυστη ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου, προειδοποιεί η Goldman Sachs, σε έκθεσή της με τίτλο «Οι πολιτικές συνθήκες θολώνουν τις προοπτικές ανάκαμψης των τραπεζών».

Δεν θα εμφανίσουν ζημιές οι τέσσερεις μεγάλες τράπεζες του ελληνικού συστήματος, το 2016, εκτιμούν οι συντάκτες του report, καθώς μετά από ζημιές ύψους 3,5 δις ευρώ το 2014 και 8,7 δις ευρώ το 2015, «η αύξηση της κερδοφορίας σε βιώσιμα επίπεδα θα πάρει περισσότερο χρόνο».

Στο ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμων δυσκολιών, η Goldman , εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες, είναι έτοιμες να τις αντιμετωπίσουν, αλλά η ανάκαμψή θα εξαρτηθεί από την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Σχετικά με το θέμα, της επιστροφής των καταθέσεων η Goldman Sachs αναφέρει ότι είναι την αργή και το τριετές πλάνο μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, καθώς εκκρεμεί η νομοθέτηση των μεταρρυθμίσεων

Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές τράπεζες, μετά τα χαμηλά του 2015, έχουν μπροστά τους,  σημαντικά περιθώρια ανόδου και ο οίκος κάνει προβλέψεις, για αυξήσεις στις τιμές των μετοχών, έως και 56%. 

Μάλιστα, στις συστέσεις της προς του επενδυτές, δίνει «αγοράστε» (buy) για την Alpha Bank με τιμή-στόχο στα 2,60 ευρώ, ενώ για Εθνική, Πειραιώς και Eurobank δίνει σύσταση «ουδέτερη» (neutral) με τιμές-στόχους στα 0,30 ευρώ, 0,25 ευρώ και 0,57 ευρώ αντιστοίχως.

Σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης, ο οίκος, εκτιμά ότι «η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, σε συνδυασμό με την περίπλοκη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, το εκλογικό ημερολόγιο στην Ευρώπη και την απουσία συναίνεσης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεταξύ των πιστωτών, έχουν συμβάλλει στη μεταβλητότητα και τη διεύρυνση των ελληνικών spreads».

Πρόκειται για αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων οι οποίες αυξήθηκαν πάνω από 50 μονάδες βάσεις,  αφού είχαν υποχωρήσει για λίγο κάτω από 7% τον Ιανουάριο, ενώ οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών υποχώρησαν έως και 20% στην ίδια περίοδο και πλέον διαμορφώνονται 17%-43% χαμηλότερα από τα επίπεδα της ανακεφαλαιοποίησης του 2015».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...