Άργος Ορεστικό: Εγκαινίαστηκε ο Ιερός Ναός της Παναγίας – Τα πρώτα εγκαίνια του Μητροπολίτη Καλλίνικου – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Τελέσθηκαν, όπως ήταν προγραμματισμένο, το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας) στο Άργος Ορεστικό.

Τα Εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ Καλλίνικος, πραγματοποιώντας πρώτη φορά τελετή Εγκαινίων Ιερού Ναού, από την ημέρα που ανέλαβε επίσημα την διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, σχεδόν ένα μήνα πριν.

Δυστυχώς επεκράτησαν δύσκολες καιρικές συνθήκες, με συνεχή και έντονη βροχόπτωση, που είχε ως συνέπεια να παρεβρεθεί λιγοστός κόσμος. Ωστόσο παραβρέθηκε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου με την σύζυγο του Βασιλική Μπουργανού, Ιατρό του Κέντρου Υγείας Καστοριάς, οι οποίοι τιμητικά άναψαν τα δύο πρώτα καντήλια στο τέμπλο του Ιερού Ναού. Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου ΟΡΕΣΤΙΣ Άργους Ορεστικού και μικρός αριθμός πιστών, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Κατά την διάρκεια της τελετής των Εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εξηγούσε βήμα-βήμα την διαδικασία και τι γινόταν κάθε στιγμή, για τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης, αφού ουσιαστικά αυτήν εγκαινιάζεται με την τοποθέτηση στο εσωτερικό της, Ιερών Λειψάνων Αγίων Μαρτυρών.

Αμέσως μετά την τελετή των Εγκαινίων, τελέσθηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιποίμενα της Καστοριάς κ.κ Καλλίνικο, ο οποίος στο τέλος μαζί με το αντίδωρο, διένειμε ως ευλογία στον κόσμο, κομμάτια λευκού υφάσματος βουτηγμένα στο κερί, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τον καθιαγιασμό της Αγίας Τραπέζης.

Δείτε εκτενές φωτογραφικό υλικό και βίντεο

ditikostipos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...