Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο

Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο
Διαδικασία με τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη διαδικασία του επείγοντος, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο.

Κατά πλειοψηφία και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς και της ΔΗΜΑΡ, αποφασίσθηκε μέχρι την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί η συζήτησή του και σε δεύτερη ανάγνωση για να έρθει στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Έτσι, αύριο στις 11 το πρωί, θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς και στις 3 το απόγευμα θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ενώ την Πέμπτη, το πρωί, θα ξεκινήσει η δεύτερη ανάγνωσή του.
Η διαδικασία με τον χαρακτήρα του επείγοντος που αποφασίσθηκε, δέχθηκε τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για σκοπιμότητες.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη διαδικασία που αποφάσισε και επέβαλε, οδηγεί σε ολισθηρό έδαφος την εκπαίδευση.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η εισηγήτρια του κόμματος Μαρία Ρεπούση, σημείωσε ότι «πράγματι το υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε πολύ να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, όμως τα σχολεία ξεκινούν τις επόμενες μέρες, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ώστε η συζήτηση να ολοκληρωθεί στην Επιτροπή αυτή την εβδομάδα».

Αδιάφορο για τη διαδικασία που ακολουθείται, δήλωσε ότι είναι το κόμμα του ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, καθώς όπως διευκρίνισε, αυτό που έχει σημασία είναι οι στόχοι του νομοσχεδίου, που είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...