Έγγραφο «φωτιά»: Η μυστική έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα!

Έγγραφο «φωτιά»: Η μυστική έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα!
Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΔΝΤ προς την Κομισιόν, που ανατρέπει τα πάντα ως προς το ελληνικό χρέος, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τη RealNews το ΔΝΤ με εσωτερική του έκθεση επισημαίνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι, το ελληνικό πρόγραμμα δεν «βγαίνει» και ζητεί παρεμβάσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εν λόγω εσωτερική έκθεση δόθηκε στον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Όλι Ρεν ενώ τέθηκε υπόψη του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη RealNews, δύο είναι τα σενάρια που κυριαρχούν στις Βρυξέλλες:

Το κακό σενάριο

Αν η κυβέρνηση δεν φέρει ορατά αποτελέσματα, η ελληνική υπόθεση θα κλείσει  με μια αρνητική έκθεση, οι εταίροι δεν θα εκταμιεύσουν την επόμενη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου, το ΔΝΤ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το πρόγραμμα και θα ζητήσει τη διεθνή προστασία για να διακανονιστούν οι οφειλές της χώρας προς αυτό. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα.

Το καλό σενάριο

Αν η κυβέρνηση καταφέρει να δρομολογήσει όλα όσα συμφώνησε με την τρόικα, τότε οι ελεγκτές θα συγγράψουν μια έκθεση με την οποία θα εισηγούνται τη συνέχιση του προγράμματος.

Το ΔΝΤ θα θέσει ως προϋπόθεση τη συνέχιση της χρηματοδότησης για το 2015 και οι Βρυξέλλες, έχοντας ολοκληρώσει την τραπεζική εποπτεία μέσω ΕΚΤ, θα υποσχεθούν ότι θα εντάξουν τα 50 δισ. του ελληνικού δανείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο απευθείας πρόγραμμα του μόνιμου μηχανισμού (ESM). Το ΔΝΤ θα συναινέσει και η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να δεχθεί κούρεμα από 20% έως 25% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...