Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην Καλαβρούζα Ναυπακτίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία στο ιστορικό ξωκλήσι της Αγίας Κυριακής στα Πεζούλια Καλαβρούζας,παρουσία αρκετών πιστών και ιερουργούντων του Πατήρ Πολύκαρπου Θεοφάνη και του Παπα Σωτήρη Φουσέκη. Οι πιστοί τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, με ευλάβεια τίμησαν άλλη μιά χρονιά την μνήμη της Αγίας Κυριακής, με την οποία είναι άρηκτα συνδεδεμένη η πολύχρονη διαδρομή της Καλαβρούζας. Παραευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Κος Φίλιας Ανδρέας, επικεφαλής της δράσης και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την εθνικη παληγενεσία.

Επίσης από την Περιφέρεια παρευρέθηκε η Κα Αντωνοπούλου. Στην Θεία λειτουργία παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας Κος Παπαβασιλείου Σωκράτης και Τραχύλης Σπύρος. Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή και την εκδήλωση ο πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Ανρτιρρίου Κος Παπαδόπουλος Γιώργος και της Καλαβρούζας Κος Καλαβρουζιώτης Νίκος, ο Αντιπρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν. Καλαβρουζιώτης Θανάσης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ναυπακτιακού Συνδέσμου Πατρών Ηλίας Δημητρόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας Λακης Καλαβρουζιώτης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας Γιώργος Κάκκος. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ιστορικής μα και συνάμα θρυλικής Μάχης της Καλαβρούζας.

Στην λιτή εκδήλωση έγινε μικρή αναφορά στο ιστορικό της μάχης από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Θανάση Καλαβρουζιώτη και ακολούθως απήυθυνε χεραιτισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Φίλιας ο οποίος απένειμε μετάλια, τόσο στο Σύλλογο γιά την πολύχρονη δράση του, όσο και στην Κοινότητα για την συμβολή της στην προβολή τέτοιων ιστορικων γεγονότων. Ο Σύλλογος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας ευχαρίστησαν όλο τον κόσμο και τους παρευρισκομένους και ευχήθηκαν η επόμενη εκδήλωση (13 Αυγούστου 2021) να μας βρεί όλους υγιείς και πιό ελέυθερους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...