Έγκλημα στη Ρόδο: Στον ανακριτή οι νεαροί για βιασμό & φόνο

Έγκλημα στη Ρόδο: Στον ανακριτή οι νεαροί για βιασμό & φόνο

Έγκλημα στη Ρόδο: Στον ανακριτή οι νεαροί για βιασμό & φόνο

Έγκλημα στη Ρόδο: Στον ανακριτή οι νεαροί για βιασμό & φόνο

Σήμερα το πρωί στις 11:00 θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη που δολοφονήθηκε στη Ρόδο όπου σπούδαζε.

Η σορός της 21χρονης φοιτήτριας μεταφέρθηκε χθες από την Ρόδο στην Αλεξανδρούπολη και από κει στο Διδυμότειχο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνος άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία αλλά και για βιασμό εναντίον των δύο κατηγορούμενων δραστών για την δολοφονία της 21χρονης.

Σήμερα στην ανακρίτρια οι φερόμενοι ως δράστες

Οι δύο νεαροί, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα αίτια του εγκλήματος με θύμα την άτυχη 21χρονη φοιτήτρια, από το Διδυμότειχο, χαρακτηρίζονται ως σεξουαλικά.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό. Η δίωξη για βιασμό βασίζεται στα όσα «έδειξε» η ιατροδικαστική έκθεση αλλά και με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη. Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Ο 19χρονος φέρεται ότι έσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα, ενώ πιο «σκληρό καρύδι» εμφανίζεται ο 21χρονος ο οποίος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου, Άκης Δημητριάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως εκείνος που είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με το θύμα, ήταν ο 19χρονος Αλβανός.

Σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

To χρονικό της υπόθεσης

Πώς και γιατί την σκότωσαν 

Τα αίτια του εγκλήματος με θύμα την άτυχη 21χρονη χαρακτηρίζονται ως σεξουαλικά. 

Οπως έχει φανεί και από τα βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, από κάμερες ασφαλείας σε διπλανά κτίρια, η Ελένη Τοπαλούδη βγαίνει από το σπίτι της και μπαίνει στο λευκό βαν. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στο βαν επέβαιναν ένα ή δυο άτομα. 

Ολοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το εξοχικό του Ροδίτη στη Λίνδο. 

Το σενάριο που εξετάζουν ήδη από χθες οι αρχές είναι ότι η 21χρονη είχε ραντεβού με τον ένα από τους δύο άνδρες και πιθανότατα εμφανίστηκε και ο δεύτερος, με το κορίτσι να αντιδρά στην παρουσία του. 

Τότε πρέπει να προέκυψε ένταση με την νεαρή να επιχειρεί να φύγει. Εκεί φαίνεται ότι την χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες σιδερώστρα, σύμφωνα με άλλες, τοπικού μέσου, με ηλεκτρικό σίδερο. 

Η Ελένη Τοπαλούδη έπεσε αναίσθητη και τότε οι δύο νεαροί -άγνωστο αν την θεώρησαν νεκρή ή αντιλήφθηκαν ότι ζούσε αλλά ήταν λιπόθυμη- την έβαλαν στο βαν του ενός και οδήγησαν στην απομονωμένη παραθαλάσσια περιοχή του κόλπου «Φώκια» όπου και την πέταξαν από ύψος τουλάχιστον 10 μέτρων σε μέρος της παραλίας όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από την ξηρά.

Οπως έδειξε η νεκροτομή η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν βρέθηκε στο νερό και ουσιαστικά πνίγηκε στη θάλασσα. 

Στο ίδιο σημείο πέταξαν επίσης ότι άνηκε στην 21χρονη, όπως τα ρούχα της, και όλα τα προσωπικά της είδη, μερικά από τα οποία βρέθηκαν από τους δύτες που σάρωσαν την περιοχή για στοιχεία του εγκλήματος.

Οι δύο νεαροί 

Ο 21χρονος

Ο 19χρονος

Ο 19χρονος

Πώς οι αρχές έφθασαν στους δράστες 

Σημαντική βοήθεια στο γρίφο της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας φαίνεται ότι έπαιξαν τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.. Πρόκειται για βίντεο από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι της νεαρής η οποία έμενε στο κέντρο της Ρόδου. 

Τα βίντεο αυτά δείχνουν την νεαρή να επιβιβάζεται στο περίφημο λευκό βαν, ενώ κατά πληροφορίες έχουν καταγράψει και την πορεία του αυτοκινήτου.  Ακόμη, το ίδιο βαν, υπήρξαν πληροφορίες ότι εθεάθη γύρω στις πέντε τα ξημερώματα της Τετάρτης (λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της Ελένης δηλαδή) στην περιοχή που εν τέλει βρέθηκε η σορός της. 

Το σημείο που βρέθηκε νεκρή η άτυχη κοπέλα

Οι υποψίες των αστυνομικών εδραιώθηκαν με την περίεργη εξαφάνιση των κινητών τηλεφώνων των δύο υπόπτων που κατά πληροφορίες ομολόγησαν. 

Να σημειωθεί ότι από χθες το μεσημέρι ανακρίνονταν αρχικά ο πατέρας του 21χρονου που είναι και ιδιοκτήτης του λευκού βαν και ο 19χρονος Αλβανός.

Ο 21χρονος «καταζητούμενος», πήγε οικειοθελώς προχθές το βράδυ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδο με τη συνοδεία της μητέρας αρνούμενος όμως να καταθέσει χωρίς την παρουσία δικηγόρου. 

Ακολούθως από τους αστυνομικούς εξετάστηκαν οι δύο νεαροί, οι οποίοι αρχικά έπεφταν σε αντιφάσεις. Ακολούθως η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να αποσπάσει την ομολογία από τον 19χρονο Αλβανό. Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι και οι δύο ομολόγησαν ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο, ενώ στη συνέχεια, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 19χρονος ομολόγησε ενώ ο 21χρονος αρνείται τις κατηγορίες. Και οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/348230-Egklema-ste-Rodo-Ston-anakrite-oi-nearoi-gia-biasmo-phono ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...