H Eλληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Σβίατεκ κι έγραψε ιστορία με την πρόκριση στους «4» όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Kρεϊτσίκοβα το απόγευμα της Πέμπτης

Στα ημιτελικά του Roland Garros, εκθρονίζοντας την περσινή νικήτρια Ιγκα Σβίατεκ βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη! Με την μεγάλη νίκη της Μαρίας, η Ελλάδα θα έχει δύο αθλητές στους ημιτελικούς ενός γκραν σλαμ!

Η νίκη της μάλιστα, ήρθε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, κερδίζοντας την Πολωνή με 2-0 σετ (6-4, 6-4) σε 1 ώρα και 37 λεπτά.

Η Σβίατεκ ξεκίνησε ιδανικά το πρώτο σετ, φτάνοντας με μπρέικ γρήγορα στο 2-0.

Η Σάκκαρη απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2, με το τέταρτο γκέιμ να κρατά σχεδόν 8 λεπτά και αφού νωρίτερα έσωσε τρεις ευκαιρίες να το τελειώσει η Σβίατεκ. Με την σειρά της η Πολωνή έσωσε τρία μπρέικ πόιντ της Μαρίας και προηγήθηκε 3-2, αλλά αμέσως ισοφάρισε η Σάκκαρη. Στο επόμενο γκέιμ η Σβίατεκ είχε άψογο σερβίς και πέρασε ξανά μπροστά με 4-3, καθώς η Μαρία δεν μπόρεσε να βγάλει επιστροφή σε κανένα από τα σερβίς της.

Απάντησε όμως με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια βρήκε και μπρέικ χάρη στα λάθη που ανάγκασε την αντίπαλό της να κάνει, σερβίροντας για το σετ στο 5-4!

Στο σερβίς της δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είχε δύο ματς πόιντ και στο δεύτερο τελείωσε το πρώτο σετ (6-4) για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Με… φόρα από το πρώτο σετ και τον ενθουσιασμό να… περισσεύει, η Μαρία έκανε αμέσως μπρέικ και αφού κράτησε με εμφατικό τρόπο το σερβίς της, προηγήθηκε με 2-0 στο δεύτερο σετ.

Σε εκείνο το σημείο ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ η Σβάιτεκ, η οποία έκανε… ασυνήθιστα πολλά λάθη στο παιχνίδι, δείχνοντας να πιέζεται έντονα από τον τρόπο που έπαιζε η Ελληνίδα τενίστρια. 

Η Σβίατεκ επέστρεψε με μπαταρισμένο πόδι και πήρε το γκέιμ, αλλά η Μαρία κράτησε εύκολα το δικό της (3-1) και είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο σερβίς της Πολωνής. Ομως η Σβίατεκ με δύο winner κρατήθηκε και μείωσε σε 3-2.

Η Μαρία κράτησε πάλι εύκολα χωρίς να χάσει πόντο το σερβίς της (4-2), ενώ η 20χρονη περσινή νικήτρια του τουρνουά, χρειάστηκε δύο αβίαστα λάθη της Σάκκαρη για να μείνει σε επαφή στο σκορ (4-3).

Η Μαρία συνέχισε να κρατά εύκολα το σερβίς της και προηγήθηκε με 5-3, αλλά έχασε το επόμενο και σέρβιρε για τη νίκη. Πήρε προβάδισμα 40-0, έχασε τις πρώτες δύο ευκαιρίες της, αλλά στην τρίτη… έγραψε ιστορία και προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό.

Με Κρεϊτσίκοβα στον ημιτελικό

Εκεί θα την περιμένει το Νο33 της παγκόσμιας κατάταξης, η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, με την οποία η Μαρία έχει παίξει δύο φορές και έχει ηττηθεί χωρίς να πάρει σετ. Η πρώτη ήταν το… μακρινό 2014 σε τουρνουά των juniors στο Τόρουν (2-0), ενώ η δεύτερη ήταν φέτος, στην μοναδική τους μονομαχία σε επίπεδο WTA, στο Ντουμπάι, όπου και πάλι η Τσέχα επικράτησε με 2-0 σετ.

Ο αγώνας αναμένεται να αρχίσει στις 18:00 ή και πιο μετά, καθώς θα προηγηθεί στις 16:00 ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ των Παβλιουτσένκοβα και Ζίντανσεκ.

Πηγή:gazzetta



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...