Έγραψε ιστορία ο Πανιώνιος

Έσπασε ρεκόρ 50ετίας

Ονειρικές στιγμές συνεχίζουν να ζουν στον Πανιώνιο, ο οποίος όχι μόνο είναι δεύτερος στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας αλλά κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η χθεσινή επικράτηση της ομάδας του Βλάνταν Μιλιβόγεβιτς ήταν η πρώτη για τους Νεοσμυρνιώτες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά από 51 χρόνια, όταν είχε επικρατήσει με σκορ 4-1 των Πειραιωτών στις 5 Ιανουαρίου 1966.

Από τους «κυανέρυθρους» είχαν σκοράρει οι Ιντζόγλου, Καραγιαννόπουλος και Αθανασούλας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με τον Αγανιάν.

Από εκεί και πέρα, η χθεσινή επικράτηση του Πανιωνίου επί του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη μετά από το 1981, όταν τότε οι «κυανέρυθροι» είχαν επικρατήσει με σκορ 2-1 των Πειραιωτών στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι Νεοσμυρνιώτες, παράλληλα, κατάφεραν να συμπληρώσουν τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και, μάλιστα, χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ, κάτι που καταφέρουν για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία τους στην Α’ Εθνική!

Στα 56 χρόνια της παρουσίας τους στην πρώτη κατηγορία ο Πανιώνιος είχε και άλλες φορές τέσσερις νίκες, αλλά πάντα δεχόταν τουλάχιστον ένα γκολ.

Πλέον η ομάδα του Μιλόβεβιτς απειλεί με ισοφάριση το ρεκόρ των 5 σερί νικών που σημείωσε στο πρώτο γύρο του 1999-2000, όταν τότε είχε επικρατήσει της Καλαματάς, του Απόλλωνα, της Καβάλας, των Τρικάλων και της ΑΕΚ.

Η χθεσινή νίκη του Πανιωνίου στο Καραϊσκάκη ήταν η 7η φέτος εκτός έδρας επικράτηση για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι κατάφεραν να βελτιώσουν την κορυφαία συγκομιδή τους μακριά από τη Νέα Σμύρνη στο πρωτάθλημα (είχαν 21 βαθμούς με 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες τη σεζόν 2002/03).

Σε όλα τα προηγούμενα «διπλά» επί του Ολυμπιακού, οι «κυανέρυθροι» είχαν δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ, μόνο στις 19 Νοεμβρίου 1961 είχαν καταφέρει να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους και τότε το ματς είχε λήξει 0-0.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/272642-Egrapse-istoria-o-Panionios ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...