Έδεσε το ακρωτηριασμένο πόδι με σύρμα και οδήγησε ένα χιλιόμετρο για βοήθεια

Υποκλίθηκαν στη δύναμη ψυχής του 52χρονου από τη Μεσσαρά

Συγκινεί και συγκλονίζει η δύναμη ψυχής που επέδειξε ο 52χρονος από την Μεσσαρά, ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να γλιτώσει τον ακρωτηριασμό στο δεξί πόδι του μετά το φρικτό ατύχημα που είχε με το τρακτέρ έξω από το χωριό. Το βέβαιο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έσωσε τη ζωή του, επιδεικνύοντας απίστευτο σθένος. Τα όσα συνέβησαν θυμίζουν ταινία επιβίωσης. Και ο 52χρονος για να καταφέρει να επιβιώσει, έσφιξε τα δόντια και με το απόθεμα των δυνάμεων του κατάφερε να φθάσει μέχρι την πλατεία του χωριού για να ζητήσει βοήθεια. Έπρεπε να ζήσει. Ήθελε να ζήσει.

Η ιστορία του έχει συγκλονίσει τους συγχωριανούς του, τους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό αλλά και τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν για τα όσα εκτυλίχθηκαν από κατοίκους του Πλατάνου. Η περίπτωσή του αξίζει σεβασμού. Μέσα στην τραγικότητά της είναι μία νίκη της ζωής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια αγροτικών εργασιών με το τρακτέρ, συνέβη το ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να μαγκώσει το πόδι του στον «σταυρό» του οχήματος  και να το ακρωτηριάσει.

Παρά το σοκ, ο 52χρονος δεν το έβαλε κάτω. Προσπάθησε να επικοινωνήσει για βοήθεια, όμως διαπίστωσε ότι το κινητό του τηλέφωνο είχε σπάσει. Συνειδητοποίησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Αιμορραγούσε. Κινδύνευε να πεθάνει εκεί αβοήθητος. Με όση δύναμη είχε, πήρε ένα σκουριασμένο σύρμα που βρήκε στο σημείο, έδεσε το πόδι του, μάζεψε το σώμα του και έβαλε μπρος και πάλι το τρακτέρ!

Με βάση τις πληροφορίες που φέρεται να έδωσε ο ίδιος στο νοσοκομείο αλλά και τις μαρτυρίες συγχωριανών τους στους αστυνομικούς, ο 52χρονος κατάφερε να οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση περίπου ένα χιλιόμετρο. Έφθασε στην πλατεία του χωριού όπου εκεί πια τον βοήθησαν συγχωριανοί του. Και οι ίδιοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το πόδι του, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αναμφίβολα είναι μία τραγική εξέλιξη, όμως ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να σώσει τη ζωή του, επιδεικνύοντας απίστευτο σθένος και κουράγιο.Πηγή: patris.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...