Έκαναν θερμομέτρηση τους ιεράρχες πριν τη Σύνοδο – Παρών ο Τσιόδρας – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Σε θερμομέτρηση υποβλήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα υπόλοιπα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Μονή Πεντέλης, όπου θα αποφασιστεί η στάση της Εκκλησίας για τον τρόπο λειτουργίας των ναών, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τους ιεράρχες ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά, οι αρχιερείς θα εξετάσουν την πρόταση να παραμείνουν μόνο οι κυριακάτικες λειτουργίες οι οποίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα ακούγονται από τα μεγάφωνα των εκκλησιών. Οι ακολουθίες των Χαιρετισμών εκτός απροόπτου σταματούν όπως επίσης και η τέλεση άλλων λειτουργιών που λόγω Σαρακοστής είναι αρκετές. Στην περίπτωση που τελικά ισχύσει το παραπάνω σενάριο, τότε το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, δηλαδή πριν μπούμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα.

Οι ναοί θα παραμείνουν ανοιχτές προκειμένου όποιος επιθυμεί να μπορεί μόνος του να προσευχηθεί ή να ανάψει ένα κερί.

Νωρίτερα, σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας «ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδας να συμβάλλει με τη συμπεριφορά και το έργο της στην κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού».

Ωστόσο, λίγο μετά ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

 Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα το μεσημέρι.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο και πολλοί μητροπολίτες.

 Σε όλους επισήμανε ότι τη Δευτέρα (σήμερα) στις 4 το απόγευμα συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης και τους ιεράρχες των όμορων Ιερών Μητροπόλεων.

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση αυτή έχει κληθεί να παραστεί ο ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, θα γίνει σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων και ακολούθως τα μέλη της ΔΙΣ θα αποσυρθούν και θα αποφασίσουν.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ.

Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ”κυκλοφορεί” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας».

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...