Έκανε καταγγελία στο Λιμεναρχείο Ναυπάκτου για τον ψαρά που είχε πτώμα σκύλου μέσα σε κιούρτο

Καταγγελία στο Λιμεναρχείο Ναυπάκτου κατέθεσε σήμερα η Γιώτα Παγκράτη, γνωστή για την φιλοζωική της δράση στην περιοχή η οποία χθες ενημερώθηκε μέσω facebook από ανήλικη μαθήτρια για έναν ψαρά ο οποίος, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, έχει μέσα στον κιούρτο το πτώμα ενός σκύλου.

nafaktospsaraskiourtos-1Πως μπήκε το σκυλί μόνο του εκεί;

Το κορίτσι που ενημέρωσε την κα Παγκράτη εξήγησε ότι καθότανε στο μεντένι του λιμανιού της Ναυπάκτου με την παρέα της όταν είδε και φωτογράφισε το πρωί της 16ης Νοεμβρίου έναν ψαρά στην βάρκα του. Ο άνδρας σύμφωνα με την περιγραφή του κοριτσιού είχε δέσει ένα σχοινί και με το σχοινί αυτό τραβούσε το σιδερένιο κλουβί που ήταν μέσα στην θάλασσα και το ανέβασε πάνω στην βάρκα του.

Σύμφωνα με την μαθήτρια μέσα στο κλουβί ήταν ένα μικρόσωμο σκυλάκι το οποίο ήταν πνιγμένο και πρέπει να το είχε εκεί μέσα όπως εξήγησε τουλάχιστον 2 μέρες. «Έβαλα ένα παιδί να τον ρωτήσει τι είναι αυτό για να δω τι θα πει και του απάντησε μετά από λίγα λεπτά … τίποτα κάτι ψόφιο».

Η κα Παγκράτη βάσει των φωτογραφιών πήγε στο Λιμεναρχείο Ναυπάκτου και κατέθεσε καταγγελία σήμερα και οι λιμενικοί βάσει των στιγμιότυπων αναγνώρισαν αμέσως τον ψαρά ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει.

Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν αποδεικνύουν ότι ο ψαράς έπνιξε το σκυλί καθώς μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι τον βρήκε πνιγμένο στη θάλασσα, αν και δεν ξέρουμε τι θα βρει να μπει για το πως το πτώμα του σκύλου μπήκε μόνο του σε αυτό το ειδικό καλάθι το οποίο οι ψαράδες χρησιμοποιούν για να παγιδεύουν και διατηρούν τα ψάρια φρέσκα και ζωντανά μέσα στο νερό χωρίς αυτά να μπορούν να διαφύγουν. Γι’ αυτό και είναι αδύνατον το σκυλί να μπήκε μόνο του εκεί. Επίσης όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το σώμα του ζώου δεν είναι σε άκαμπτη στάση όπως συμβαίνει με τα πτώματα εξαιτίας της αγκύλωσης, και αυτό σημαίνει πως πριν θανατωθεί ήταν ήδη κουλουριασμένο έτσι.

Πηγή: https://www.zoosos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...