Έκδοση ομολόγων από την Κομισιόν προτείνει η Γαλλία για το ταμείο ανάκαμψης

Έκδοση ομολόγων από την Κομισιόν προτείνει η Γαλλία για το ταμείο ανάκαμψης
Έκδοση ομολόγων από την Κομισιόν προτείνει η Γαλλία για το ταμείο ανάκαμψης


08/05/2020 – 14:34

Την πρόταση της γαλλικής κυβέρνησης για το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης από την πανδημία φέρνει στο φως το Reuters, λίγες ώρες πριν από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Σύμφωνα με έγγραφο που το πρακτορείο δηλώνει ότι περιήλθε στη γνώση του, το Παρίσι πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει ομόλογα για να χρηματοδοτήσει το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το μέγεθος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1-2% του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος της ΕΕ κατ’ έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο θα δώσει στον προϋπολογισμό της ΕΕ συμπληρωματικά 150-300 δισεκ. ευρώ κάθε χρόνο μεταξύ του 2021 και του 2023», αναφέρεται στο γαλλικό έγγραφο.

«Τα δάνεια προς τα κράτη-μέλη θα μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό, αλλά πρέπει να παραμείνουν συμπληρωματικά προς τις επιχορηγήσεις. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη προστιθέμενη αξία, αυτά τα δάνεια θα πρέπει να έχουν περίοδο χάριτος, πολύ μεγάλη ωρίμανση και χαμηλό επιτόκιο…Είναι επίσης σημαντικό αυτό το ταμείο να συσταθεί το συντομότερο δυνατόν πριν τεθεί σε ισχύ το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο».

Μετά τις 18 Μαΐου αναμένεται και η επίσημη πρόταση της Κομισιόν για έναν νέο κοινό προϋπολογισμό για τα 27 κράτη-μέλη για το 2021-27 και το Ταμείο Ανάκαμψης που τον συνοδεύει.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...