Έκλεψε την παράσταση το ντοκιμαντέρ «Ιωάννης Καποδίστριας, Ρωσική μοίρα» (Εικόνες)

Σε ειδική προβολή στην Ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας

Μόσχα: Του ανταποκριτή μας Στέλιου Χρυσοστομίδη

Ένα άκρως ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια προβλήθηκε την Πέμπτη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα.

Το ντοκιμαντέρ «Ιωάννης Καποδίστριας, Ρωσική μοίρα», που παρουσιάστηκε σε ειδική προβολή στην Πρεσβευτική κατοικία, ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του πρώτου Κυβερνήτη της σύγχρονης Ελλάδος, από την ανάδειξη του σε Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έως τον θάνατό του.

Πρόκειται για μια παραγωγή της ρωσικής εταιρείας Fortis Pro, που περιλάμβανε γυρίσματα στην Ελλάδα, συνεντεύξεις Ελλήνων και Ρώσων ιστορικών και βιογράφων του Ιωάννη Καποδίστρια, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από προσωπικά αντικείμενα του και άλλα κειμήλια, και σημαντικές αναφορές στα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της σύντομης Επτανησιακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης.

 «Υπάρχουν προτομές και αγάλματα του Καποδίστρια στην Ελλάδα, στη Ρωσία, στην Ελβετία, και αυτό δείχνει ότι πρόκειται για μια υπερεθνική αν όχι πανευρωπαϊκής, εμβέλειας προσωπικότητα», δήλωσε ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, προλογίζοντας την εκδήλωση, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι Ρώσοι αξιωματούχοι, οι Πρέσβεις της Αυστρίας και της Ελβετίας, οι Έλληνες ανταποκριτές και επιλεγμένοι Ρώσοι δημοσιογράφοι, οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ και πολλοί άλλοι φίλοι της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που διευθέτησε συνεντεύξεις, άδειες κινηματογράφησης κτλ, και την στήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μόσχας.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε, παράλληλα, και στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό «Κουλτούρα».

3453455345

343456

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/276465-Eklepse-ten-parastase-to-ntokimanter-Ioannes-Kapodistrias-Rosike-moira-Eikones ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...