Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με οκτώ παιδιά (Βίντεο & Εικόνες)

Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με οκτώ παιδιά (Βίντεο & Εικόνες)

 Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με οκτώ παιδιά (Βίντεο & Εικόνες)

Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί ένα άπορο νοικοκυριό με 8 μικρά παιδιά στην Κρήτη, στο οποίο η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των λογαριασμών του ρεύματος.

«Και γυρίζεις σπίτι μετά την δουλειά. Και τι να δεις κομμένο το ρεύμα. Παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε ότι αν δεν δώσεις 960 ευρώ δεν σου δίνουν ρεύμα. Με οκτώ παιδιά να περιμένουν να φάνε. Και να διαβάσουν με τα κεράκια σαν τις παλιές εποχές. Αυτοί είναι οι ωραίοι της ΔΕΗ.

Αφήνουν μια οικογένεια με οκτώ παιδιά χωρίς ρεύμα χωρίς φαί και με κίνδυνο κάτι λίγα που υπάρχουν στο ψυγείο να πάνε για πέταμα» περιγράφει σε δραματικούς τόνους η μητέρα των οκτώ παιδιών από τα Χανιά, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα kriti24.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένεια, ανέβασαν ψηλά το συνολικό ποσό οφειλής προς τη ΔΕΗ.

Η πολύτεκνη μητέρα μετέβη στα γραφεία της ΔΕΗ και εκμεταλλευόμενη το πρόγραμμα διακανονισμού των οφειλών που «τρέχει» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ρύθμισε την οφειλή της σε 36 δόσεις, των 75 ευρώ έκαστη.

Ωστόσο, το αμέσως επόμενο διάστημα έλαβε δύο λογαριασμούς, συνολικού ύψους 1.147 ευρώ, τους οποίους όμως, όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να εξοφλήσει άπαξ, όπως προβλέπει η ρύθμιση.

Αντί αυτού έβαλε από 100 ευρώ σε κάθε λογαριασμό, πληρώνοντας μαζί και από 75 ευρώ για τη ρύθμιση των δόσεων. Επιστρέφοντας, όμως, την Τετάρτη από την εργασία της, διαπίστωσε πως η ηλεκτροδότηση στο σπίτι της ήταν κομμένη.

Η ίδια επικοινώνησε με τον διευθυντή της ΔΕΗ, ο οποίος της δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την περίπτωση της, καθώς η ρύθμιση προβλέπει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και ο μοναδικός τρόπος για να ξανασυνδέσει η επιχείρηση το ρεύμα στο σπίτι της, είναι να πληρώσει το ποσό των 960 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία μικρότερα παιδιά της γυναίκας είναι ηλικίας 4, 6 και 8 ετών. Έτσι αναγκάστηκε να τα μεταφέρει προσωρινά σε συγγενικά σπίτια μέχρι να δει τι θα απογίνει.

Προς το παρόν το ρεύμα είναι κομμένο και η γυναίκα έχει φτάσει στα όρια της απελπισίας αφού, όπως λέει δεν έχει τη δυνατότητα να βρει ολόκληρο το ποσό για να ξεπληρώσει το χρέος της.

Αυτό που ζητά η ίδια είναι μία ευελιξία από τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να μπορέσει να δανειστεί μέρος του ποσού και να το καταβάλλει για την επανασύνδεση του ρεύματος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...