Έκτακτη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Μετά την απόφαση της 16 Μαρτίου 2020 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την απόφαση της Κυβερνήσεως δια την προστασία του λαού μας από τον κορονοϊό Covid-19 και τη μετάδοση αυτού σε ετέρους συνανθρώπους μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος ορίζει από σήμερα 17 Μαρτίου 2020 έως νεοτέρας αποφάσεως του όπως:

Α) Οι Ιεροί Ναοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έως νεοτέρας εντολής μας, δύνανται να παραμένουν ανοιχτοί ημερησίως για κατ’ ιδίαν προσευχήν, τηρουμένων των αυστηρών μέτρων προστασίας των πιστών σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, με αποκλειστική όμως ευθύνη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων. Ουδεμία ιερά ακολουθία ή μυστήριο θα τελείται εντός των ιερών ναών.

Β) Κανένα Ιερό Μυστήριο, ιεροτελεστία ή ακολουθία δεν θα τελείται έως νεοτέρας ημών αποφάσεως σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εξαιρείται μόνο η ιεροτελεστία της κηδείας όπου εντός του Ιερού Ναού θα εισέρχονται μόνο οι απόλυτα στενοί συγγενείς του κεκοιμημένου, τηρουμένων και εδώ των αυστηρών μέτρων προστασίας των πιστών σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Γ) Ιερές πανηγύρεις, αγρυπνίες και λιτανείες εορταζόντων Ιερών Ναών κατά το διάστημα αυτό αναβάλλονται έως νεοτέρας αποφάσεώς μας.

Δ) Οι Ιερές Μονές μας να μην δέχονται συγγενείς, επισκέπτες, προσκυνητές και φιλοξενία αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Θα τελούν κανονικά τις ημερήσιες ιερές ακολουθίες και προσευχές που ορίζει το μοναστηριακό τυπικό άνευ ιερέως τα γυναικεία μοναστήρια. Επίσης παρακαλούμε να περιοριστούν οι έξοδοι εκ της Μονής των μοναχών και των μοναζουσών άνευ σοβαρής αιτίας, δια να μην μεταφέρουν άθελά τους τον ιό στα υπόλοιπα μέλη που εγκαταβιούν εντός της Μονής.

E) Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παραμένουν κλειστά έως νεοτέρας και μόνο για επείγουσες υποθέσεις θα παραμένουν ανοιχτά τις καθημερινές 10:00 π.μ. με 11:00 π.μ.

Στ) Οι ιερείς μας για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Πρωτοσύγκελλο και στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ζ) Γνωρίζουμε προς όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια μετά των Προέδρων αυτών, ότι δια οποιαδήποτε παράβαση των ανωτέρω, θα διώκονται οι υπεύθυνοι από τις αρχές του Κράτους ως ο νόμος ορίζει.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...