Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ με τον διακριτικό τίτλο «Ολυμπιακή Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά τον ορισμό του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα ως εκπροσώπου των μετόχων της Περιφέρειας από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, εκλέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια συζητήθηκε ως μοναδικό θέμα η αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μετά από παραίτησή τους.

Ο κ. Κατσιφάρας κατά την ομιλία του στα μέλη της Συνέλευσης, ουσιαστικά έδωσε το νέο στίγμα για τη λειτουργία της Εταιρείας και ζήτησε εντός δύο μηνών να έλθει προς έγκριση από την Γενική Συνέλευση ένα πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο, νέο οργανόγραμμα λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό, που θα υπηρετεί το συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς και ο νέος κανονισμός λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Η Αναπτυξιακή Εταιρεία είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Έχει προς αξιοποίηση περισσότερα από είκοσι προγράμματα, τα οποία μέσω σωστής οργάνωσης μπορούν να συμβάλλουν στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Περιφέρειας».

Παράλληλα η πρόταση του Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα για αντικατάσταση των Παναγιώτη Πλατανιά (ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδιος για την καταγραφή και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας) και Νίκου Μιχαλόπουλου, έγινε ομοφώνως δεκτή από τη Συνέλευση.

Έτσι στη θέση τους ορίστηκαν οι Τρύφωνας Φωτόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας και Νίκος Θωμόπουλος, στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. για τον ορισμό του προεδρείου του.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...