Έλεγχος μέσω χειρονομιών και ματιών στο Samsung Galaxy S4

Έλεγχος μέσω χειρονομιών και ματιών στο Samsung Galaxy S4
Το πλέον εντυπωσιακό του χαρακτηριστικό είναι το ότι ο χρήστης μπορεί να ασκήσει έλεγχο χωρίς να το αγγίζει, απλά και μόνο με τα μάτια του.

«Θύελλα» στο χώρο των smartphones προκάλεσε η Samsung, παρουσιάζοντας το πολυαναμενόμενο Galaxy S4: το «έξυπνο κινητό» που αρκετοί θεωρούν ότι έχει όλα τα «φόντα» για να αποτελέσει τον «φονιά» του iPhone.
Η κορεατική εταιρεία παρουσίασε τη «ναυαρχίδα» της σε μία μεγάλη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, επιδεικνύοντας τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά- μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα λήψης δύο φωτογραφιών την ίδια στιγμή. Το S4 αποτελεί το διάδοχο του S3, που πούλησε 40 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο.
Το S4 θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο τον Απρίλιο. Το πλέον εντυπωσιακό του χαρακτηριστικό είναι το ότι ο χρήστης μπορεί να ασκήσει έλεγχο χωρίς να το αγγίζει, απλά και μόνο με τα μάτια του- κάνοντας λ.χ pause σε ένα βίντεο κοιτώντας μακριά από την οθόνη, και χρησιμοποιώντας το εξελιγμένο λογισμικό Smart Scroll, που «διαβάζει» τα μάτια και τον καρπό του χρήστη για να κάνει scrolling σε email και υλικό.

Στο «φουτουριστικό» πακέτο που αποτελεί το Galaxy S4, περιλαμβάνεται επίσης το S-Translator, που παρέχει τη δυνατότητα μετάφρασης από κείμενο σε ομιλία και από ομιλία σε κείμενο, καταλαβαίνοντας εννέα γλώσσες, στα οποία περιλαμβάνονται γαλλικά, ισπανικά Λατινικής Αμερικής, γερμανικά, κινεζικά, ιταλικά, ιαπωνικά και βραζιλιάνικα πορτογαλικά.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η λειτουργία διπλής κάμερας (DualShot), που επιτρέπει τη λήψη εικόνων από την μπροστά και την πίσω κάμερα, ακόμα και ταυτόχρονα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συνδυασμού τους. Η πίσω κάμερα είναι των 13 megapixel, ενώ η μπροστά των 2. Όσον αφορά την οθόνη, των 5 ιντσών (Gorilla Glass 3), η Samsung αξιοποίησε την τεχνολογία AMOLED, με ανάλυση 441 pixels per inch. Επίσης, η εταιρεία έδωσε έμφαση και στο Samsung Hub, μία υπηρεσία αποθήκευσης η οποία μπορεί να «διαμοιράζεται» σε πολλαπλές συσκευές της Samsung.

Ο επεξεργαστής (αναλόγως την αγορά) είναι 1,9 Ghz quad core (Snapdragon), ενώ το S4 διαθέτει 2GB RAM. Το κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τηλεκοντρόλ, ενώ η ενεργειακή «καρδιά του είναι μία μπαταρία 2,600 mAh. Θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις χωρητικότητας 16, 32 και 64 GB.Το λειτουργικό που χρησιμοποιείται είναι το Android 4.2.2, ενώ το Group Play επιτρέπει το διαμοιρασμό μουσικής, εικόνων και παιχνιδιών με άτομα που βρίσκονται κοντά, καθώς και τον συντονισμό μεταξύ διαφορετικών συσκευών για «συλλογική» αναπαραγωγή μουσικής (με τα τηλέφωνα να συνθέτουν ένα αυτοσχέδιο σύστημα surround, αναλαμβάνοντας το καθένα το ρόλο ενός ηχείου).

To Air View επιτρέπει στο χρήστης μπορεί να διαβάσει/ κινηθεί σε ένα email κουνώντας απλά τα δάχτυλά του, ενώ το Air Gesture επιτρέπει μία πληθώρα λειτουργιών (περιήγηση σε ιστοσελίδες ή απάντηση σε κλήση) απλά και μόνο μέσω χειρονομιών. Το S4 επίσης περιλαμβάνει και το S Health, ένα χαρακτηριστικό το οποίο ασχολείται με την κατάσταση της υγείας του χρήστη, επιτρέποντας την παρακολούθηση και τον έλεγχο των διατροφικών συνηθειών και του ύπνου του.
Ακόμη, το S Voice Drive δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του S4 να χειριστούν το τηλέφωνό τους με φωνητικές εντολές, εξελίσσοντας το S Voice του Galaxy S3, που δεν είχε προκαλέσει καλές εντυπώσεις. Το Galaxy S4 διαθέτει ακόμη το χαρακτηριστικό ασφαλείας Knox, για το διαχωρισμό τηλεφωνικών κλήσεων, email και εφαρμογών, που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διαχωρίζουν την προσωπική από την επαγγελματική τους ζωή όσον αφορά τη λειτουργία του κινητού τους.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...