Έλεος: Έρχεται και νέα φορο-καταιγίδα!!

Έλεος: Έρχεται και νέα φορο-καταιγίδα!!
Νέα ανηλεής φορο-καταιγίδα θα ενσκήψει στην ήδη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα προοιωνίζεται τη λήψη νέων φορολογικών μέτρων σε βάρος των πολιτών.

Ο κ. Σταϊκούρας δίνει οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2013 και ζητεί τις εκτιμήσεις των αρμόδιων  υπηρεσιών μέχρι και το 2016.

Καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τον υπολογισμό των εσόδων του 2013 αλλά και των επόμενων ετών να προϋπολογίσουν τόσο τα μέτρα, που ήδη έχουν ληφθεί, όπως και όποιες «άλλες τυχόν παρεμβάσεις   εσόδων θεσπισθούν μέχρι την ημερομηνία υποβολής των προτάσεων των υπηρεσιών», μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Η διατύπωση «άλλες τυχόν παρεμβάσεις» προκαλεί ανησυχίες καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2012 καταγράφεται υστέρηση φορολογικών εσόδων, που ξεπερνά το 1 δισ.ευρώ, τάση η οποία αναμένεται να διευρυνθεί λόγω φορολογικής εξάντλησης των πολιτών ενώ η μάχη κατά της φοροδιαφυγής φαίνεται πως έχει χαθεί.

Σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η μνημονιακή πρόβλεψη για το 2013 περί είσπραξης  924 εκατομμυρίων ευρώ από τη φοροδιαφυγή αποδεικνύεται ανεδαφική. 

Εκτιμάται ότι, οι εισπράξεις θα περιοριστούν στα 131 δισ. ευρώ,  δηλαδή θα υπάρξει μία απόκλιση 800 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η τρόικα θα ζητήσει να αντικατασταθούν με άλλα έσοδα.

Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εμφανίσει την τριετία 2013-2016 από την πάταξη της φοροδιαφυγής έσοδα 3,8 δισ.ευρώ.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...