Έλλειψη οράματος της Ευρώπης καταγγέλλουν οι Έλληνες

Έλλειψη οράματος της Ευρώπης καταγγέλλουν οι Έλληνες
Η υπερβολικά μεγάλη και αρνητική ειδησεογραφία για την Ελλάδα, σύμφωνα με το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πιθανά ωθεί τους Έλληνες να καταγγέλλουν την Ευρώπη για έλλειψη οράματος.

“Οι Έλληνες καταγγέλλουν την έλλειψη οράματος της Ευρώπης”, τιτλοφορεί τηλεγράφημά του το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).
Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι τον περασμένο χρόνο υπήρξε υπερβολικά μεγάλη και υπερβολικά αρνητική ειδησεογραφία για την Ελλάδα, κάτι στο οποίο συμφωνούν οι κάτοικοι της Κρήτης, οι οποίοι σε συνομιλίες επαναλαμβάνουν τη λέξη “πειραματόζωο”, ενώ πολλοί αισθάνονται αποδιωγμένοι και παρεξηγημένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δηλώνει σε Αυστριακούς δημοσιογράφους που συμμετέχουν σε αποστολή στην Κρήτη , ο περιφερειάρχης και πρώην ευρωβουλευτής, Σταύρος Αρναουτάκης, η Ευρώπη έχασε το όραμά της, οι παλιοί οραματιστές, όπως ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, δεν υπάρχουν πλέον και μαζί τους έχει εξαφανιστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια από τις θεμελιώδεις αρχές, η αλληλεγγύη, και η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για να σωθεί η Ευρώπη.
Με τα ίδια λόγια περιγράφει τα συναισθήματά του και εκείνα των συμπατριωτών του και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο, Μανόλης Αλιφεριάκης, συμπληρώνοντας πως οι Έλληνες πιέζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι πολίτες της Κρήτης θεωρούν πως ο χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων στους δανειστές είναι πολύ λίγος και από την άλλη είναι πολλοί και σκληροί οι όροι.

Σε δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, ασκεί κριτική στην τρόικα, που επικρέμεται ως “τσεκούρι” πάνω από την Ελλάδα και το κράτος εξαναγκάζεται σε τόσο σκληρά μέτρα, όπως φόρο για τα παιδιά και, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η κατάσταση έχει χειροτερέψει ακόμη περισσότερο για εκείνους των οποίων η οικονομική κατάσταση δεν ήταν καλή πριν από την κρίση.

Κανένας δεν διανοείται μια έξοδο από την Ευρωζώνη ή πολύ περισσότερο από την ΕΕ, σημειώνεται στο τηλεγράφημα του ΑΡΑ, καθώς , όπως δηλώνουν οι πολιτικοί στην Κρήτη, τα προβλήματα θα γίνονταν πολύ χειρότερα.
“Όχι στην έξοδο, όμως θέλουμε μια άλλη Ευρώπη”, τονίζει ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, συμπληρώνοντας πως ενοχλεί το γεγονός ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ παίρνει μόνη της όλες τις αποφάσεις.
Περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη ζητά και ο Ελληνοορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, τονίζοντας πως λείπει μια ηγεσία με οράματα, καθώς ο πραγματικός στόχος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, η διατήρηση της ειρήνης, ουσιαστικά δεν έχει επιτευχθεί, διότι, όπως παρατηρεί, μπορεί να μην υπάρχει πόλεμος με όπλα, υπάρχουν όμως πόλεμοι των θρησκειών, των πολιτισμών, όπως επίσης πολιτικοί και οικονομικοί πόλεμοι.

Βέβαια σε αυτούς τους πολέμους δεν σκοτώνονται άνθρωποι, όμως σκοτώνονται αξίες και αρχές, συμπληρώνει ο μητροπολίτης Αρσένιος, ζητώντας η οικονομική κρίση να χρησιμοποιηθεί για να υπάρξει επιστροφή στους αρχικούς στόχους και στα οράματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...