Ένας Έλληνας στα θύματα του τυφώνα Σάντι

Ένας Έλληνας στα θύματα του τυφώνα Σάντι
Ο 66χρονος ομογενής Νικόλας Λουρίκας βρίσκεται στον κατάλογο των νεκρών του τυφώνα Σάντι, ο οποίος σάρωσε στο πέρασμά του τις περιοχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Νικόλας Λουρίκας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από κορμό ξεριζωμένου δένδρου στην προσπάθειά του να το μετακινήσει έξω από εστιατόριο στο Λονγκ Αϊλαντ.

Ο αριθμός των θυμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης ανήλθε στους 43 και συνολικά στις βορειοανατολικές πολιτείες στους 121. Το συνολικό κόστος των ζημιών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 80 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ άλλη μια οικογένεια ομογενών, η οποία ζούσε στην χερσόνησο Ράκγουέι στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης, γλίτωσε από πνιγμό όταν το σπίτι πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά του Ατλαντικού. Πρόκειται για την τριμελή οικογένεια του ομογενούς Ηλία Ζαρακώστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ομογενειακοί φορείς – όπως τμήματα της ΑΧΕΠΑ, σύλλογοι, ομοσπονδίες και ελληνορθόδοξες κοινότητες- παρέχουν υλική και ηθική συμπαράσταση σε πλημμυροπαθείς των δύο πολιτειών.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...