Ένας ασυνήθιστος… ανανάς!

Ένας ασυνήθιστος… ανανάς!

Πλησιάζει όλο και πιο πολύ η εποχή, όπου με την βοήθεια της τεχνολογίας θα αλλάξουν τα δεδομένα στα τρόφιμα και θα αλλάζουν από την γνωστή μορφή ή χρώμα που ξέρουμε ως σήμερ!

Αυτό λοιπόν προσπαθεί να κάνει και η  Del Monte Fresh Produce, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές προϊόντων στον κόσμο, η οποία κάνει πειράματα  πάνω στον ροζ ανανά για περισσότερο από μια δεκαετία και τον περασμένο Δεκέμβριο έλαβε άδεια από την FDA για να τους πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Del Monte έτσι, έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με την  Dole, για να προμηθεύεται τα ροζ φρούτα που καλλιεργούνται στην Κόστα Ρίκα και τη Χαβάη. Οι επιστήμονες της Del Monte έχουν σχεδιάσει γενετικά τη νέα ποικιλία ανανά να παράγει χαμηλότερα επίπεδα ενός ενζύμου που υπάρχει στον κλασικό ανανά, το οποίο μετατρέπει το ροδόχρωμο λυκοπένιο στην κίτρινη χρωστική ουσία Β καροτίνη.
«Το λυκοπένιο είναι η χρωστική ουσία που κάνει τις ντομάτες κόκκινες και τα καρπούζια ροζ, έτσι μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια», δήλωσε η FDA. Ο καρπός είναι ροζ σε σάρκα και φλοιό και πολύ πιο γλυκός από τον κίτρινο ανανά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/294677-Enas-asynethistos-ananas ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...