Ένας πρακτικός οδηγός επιτυχίας

Ένας πρακτικός οδηγός επιτυχίας
Πώς μπορούμε να έχουμε μία επιτυχημένη ζωή; Πόσο σημαντικές είναι οι επιλογές που κάνουμε, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τις αξιοποιούμε; Υπάρχει, τελικά, κάποια συνταγή, για να φτιάχνουμε τη ζωή μας, όπως τη θέλουμε;
Σαν ένα χρήσιμο εγχειρίδιο επιλεκτικού προσανατολισμού, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή μας, το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά, με τίτλο «Μιλώντας στα παιδιά μου για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο Καθηγητής του Μάνατζμεντ και της Ηγεσίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη και της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντάς, συνθέτει έναν πρακτικό «οδηγό επιτυχίας» με απλή, κατανοητή, αλλά και διασκεδαστική γραφή.

Το εξώφυλλο του βιβλίου
Το βιβλίο αυτό στηρίζεται σε στοιχεία των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, των οποίων την πρακτική χρησιμότητα έχει διαπιστώσει ο ίδιος ο συγγραφέας από τη συμβολή τους στη δική του ζωή και από την εμπειρία του ως πατέρας δύο εφήβων, αλλά και από την εμπειρία του στη συμβουλευτική χιλιάδων νέων και γονέων.

Μια αυθεντική και με νόημα ζωή

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Μπουραντάς: «Επιτυχημένη ζωή για τον καθένα από µας είναι να κάνουμε τα όνειρά µας πραγματικότητα, να ζούμε όπως θέλουμε να ζούμε, τόσο εμείς, όσο και αυτοί που αγαπάμε. Όλοι επιθυμούμε µια απολαυστική, αυθεντική και µε νόημα ζωή.

Παρότι ζούμε σε έναν κόσμο πολύπλοκο, αβέβαιο, έντονα ανταγωνιστικό, γεμάτο περιορισμούς και κινδύνους, έχουμε την ελευθερία, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες να καθορίζουμε σε σημαντικό βαθμό την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Και η ζωή µας, όσο και αν συχνά νιώθουμε ότι δεν είναι έτσι,  εξαρτάται σημαντικά από τις δικές µας επιλογές και από το πόσο αποτελεσματικά τις υλοποιούμε. Αυτό, ασφαλώς, απαιτεί γνώση, ικανότητες και σοφία ζωής, που πρέπει να αποκτήσουμε όταν ακόμη είμαστε νέοι, αφού τότε κάνουμε επιλογές που καθορίζουν την υπόλοιπη ζωή µας.

Δυστυχώς, στα σχολεία, δεν αποκτούμε όσα έχουμε ανάγκη για όλα αυτά. Τα ΜΜΕ και το κοινωνικό περιβάλλον, από την άλλη, συχνά µας δημιουργούν σύγχυση. Παρότι δεν υπάρχουν συνταγές, το παρόν βιβλίο δίνει µε απλό και πρακτικό τρόπο έννοιες, αρχές, αξίες, μεθόδους και τεχνικές, που ελπίζω να είναι χρήσιμες στους νέους για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή».

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι επικεφαλής του κινήματος «Κοινωνία Αξιών» και έχει εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Από τα βιβλία του, το «Μάνατζµεντ» και το «Ηγεσία: Ο δρόμος  της διαρκούς επιτυχίας» είναι τα ελληνικά µπεστ σέλερ στον χώρο τους. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Όλα σού τα ’µαθα, µα ξέχασα µια λέξη», κέρδισε το βραβείο αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ (2008), ενώ πολλές ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί στα πιο έγκυρα διεθνή περιοδικά.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...