Ένας σημαντικός άνθρωπος του πνεύματος αποσύρεται

Ένας σημαντικός άνθρωπος του πνεύματος αποσύρεται
«Για να σας πω την αλήθεια, τελείωσα! Το »Νέμεσις» θα είναι το τελευταίο βιβλίο μου», είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο Φίλιπ Ροθ, στο γαλλικό περιοδικό Les in Rocks.

O πιο σημαντικός εν ζωή Αμερικανόςς συγγραφέας Φίλιπ Ροθ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την συγγραφική του δραστηριότητα, όπως επιβεβαίωσε και ο εκδότης του.

Πριν από λίγα χρόνια, εξήγησε ο Ροθ, συνειδητοποίησε ότι το τέλος πλησιάζει και αποφάσισε να διαβάσει όλα τα αγαπημένα του μυθιστορήματα (Ντοστογέφσκι, Χέμινγουεϊ και άλλους) και μετά να διαβάσει όλα τα δικά του βιβλία με αντίστροφη χρονολογική σειρά.

Ήθελα να δω αν σπατάλησα τη ζωή μου γράφοντας» είπε. «Και σκέφτηκα ότι ήμουν τελικά επιτυχημένος». Ο 79χρονος Φίλιπ Ροθ είναι σημείο αναφοράς για πολλές γενιές λογοτεχνών και αναγνωστών.

Έγινε αρχικά γνωστός το 1959 για το «Αντίο, Κολόμπους» για να ακολουθήσει σειρά σημαντικών βιβλίων όπως το «Σύνδρομο του Πορτνόι», το «Αμερικανικό Ειδύλλιο» -για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ το 1997-, το «Ανθρώπινο στίγμα» που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, το «Ζώο που ξεψυχά», και το 2010 η «Νέμεσις».

Τιμήθηκε τρεις φορές με βραβείο Φόκνερ και είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο βραβευμένος εν ζωή Αμερικανός συγγραφέας. Αν και θεωρείται ότι είναι ένας από τους συγγραφείς στον κατάλογο των πιθανών βραβευθέντων, ο Ροθ δεν έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...