Ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει ικανοποιημένος από την δουλειά του

Ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει ικανοποιημένος από την δουλειά του
Υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που είναι ικανοποιημένοι από την δουλειά τους. 
Σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor της Randstad Hellas το το 54% των Ελλήνων εργαζομένων είναι ικανοποιημένοι με την εργασία τους, ποσοστό το οποίο μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο. Στην Ελλάδα το 57% των γυναικών πιστεύουν ότι είναι ικανοποιημένες από την εργασία τους, σε αντίθεση με τους άντρες που το 40% δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένοι.

Από τους συμμετέχοντες στην Ελλάδα μόλις το 9% δήλωσαν ότι διαθέτουν λιγότερα προσόντα από αυτά που απαιτούνται για τη θέση στην οποία απασχολούνται, σε αντίθεση με το μέσο όρο (20%) σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναλόγως, αρκετοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα βλέπουν ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι τους εργάζονται σε θέσεις όπου οι απαιτήσεις είναι κατώτερες από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο (52% στην Ελλάδα έναντι 43% που είναι ο μέσος όρος σε παγκόσμιο επίπεδο). Επίσης το 48% των ερωτηθέντων παρατηρούν ότι πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται σε θέσεις με υψηλότερες απαιτήσεις από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο.

Το 62% από το σύνολο των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύουν ότι απασχολούνται σε θέσεις εργασίας στις οποίες υπάρχει αντιστοιχία με το αντικείμενο των σπουδών. Στο Χονγκ Κονγκ (78%), την Ινδία (82%), τη Δανία (80%) και τη Νορβηγία (68%) οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι η εργασία τους έχει αντιστοιχία με το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο με τη Σουηδία (60%) να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο. Από την άλλη μεριά, μόνο το 37% των εργαζομένων στην Ιαπωνία και το 48% στη Σλοβακία πιστεύουν ότι υπάρχει αντιστοιχία της εργασίας τους με τις σπουδές τους.

Από τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα, μόνο το 33% πιστεύουν ότι οι Έλληνες εργοδότες αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με υψηλό επίπεδο προσόντων, κάτι το οποίο υποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα διαθέσιμος ικανός αριθμός καλά εκπαιδευμένων και ταλαντούχων εργαζομένων. Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 60%. Το 21% των ερωτηθέντων, επίσης, αναφέρουν ότι οι εργοδότες σε τοπικό επίπεδο δεν αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με χαμηλό επίπεδο προσόντων. Σε παγκόσμιο επίπεδο το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 27%. Ωστόσο, το 47% των ερωτηθέντων σε τοπικό επίπεδο δήλωσαν ότι ο εργοδότης τους αντιμετωπίζει δυσκολία στο να βρει τους κατάλληλους εργαζομένους για κάποιες πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Κατά μέσο όρο, το 47% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν να υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό επίπεδο προσόντων μέσα στα επόμενα τρία έτη. Στην Ελλάδα το 44% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν να υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό επίπεδο προσόντων μέσα στα επόμενα τρία έτη. Αντίστοιχα σε τοπικό επίπεδο, το 37% πιστεύει ότι θα υπάρξει έλλειψη προσωπικού με χαμηλότερο επίπεδο προσόντων (δεξιοτήτων) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα το 45% θεωρεί ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρξει έλλειψη προσωπικού για κάποιες πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...