Ένας χρόνος από το μακελειό στη Νορβηγία

Ένας χρόνος από το μακελειό στη Νορβηγία
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη διπλή επίθεση του  ακροδεξιού εξτρεμιστή Αντερς Μπράιβικ στο Όσλο και το νησί Ουτόγια της Νορβηγίας.
Ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ κατέθεσε στεφάνι στην νορβηγική πρωτεύουσα και μετέβη στην Ουτόγια, μαζί με εκατοντάδες πολίτες και συγγενείς των νεκρών, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη μνήμη των 77 θυμάτων. 

«Η βόμβα και οι σφαίρες είχαν στόχο την αλλαγή της Νορβηγίας. Ο νορβηγικός λαός απάντησε ενστερνιζόμενος τις αξίες μας. Ο δολοφόνος απέτυχε, ο λαός νίκησε», δήλωσε μετά την κατάθεση στεφάνου ο Στόλντεμπεργκ

Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο ο Μπράιβικ αφού πυροδότησε μια βόμβα στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, προκαλώντας τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 30, δολοφόνησε ακόμη 69 άτομα, στην πλειοψηφία τους εφήβους, ανοίγοντας πυρ σε μια κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου έπειτα από περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο. Στη δίκη του ο Μπράιβικ παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης των δύο επιθέσεων, όμως δήλωσε αθώος.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...