Ένας χρόνος φεύγει!!!

Της Γιάννας Καραμάνου

   Το 2020 έχει το σπάνιο προνόμιο αντί για μελαγχολία, να μας γεμίζει χαρά που επιτέλους τελειώνει. Από την άλλη, μας θυμίζει την αξία απλών πραγμάτων, πλην όμως απολεσθέντων!

    Τελικά, Χριστουγεννιάτικες εορτές σημαίνουν ότι σε κατάσταση ησυχίας στρεφόμαστε προς το μέσα μας. Αξιολογούμε τί είναι πραγματικά σημαντικό και τί όχι. Κάνουμε έναν μικρό απολογισμό καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους και παίρνουμε αποφάσεις για τη νέα χρονιά.

    Όσα στερηθήκαμε τα εκτιμήσαμε. Για όσα πάλι κατάφερε κάποιος, καλώς χαίρεται. Για όσα πήγαν στραβά, παίρνει δύναμη από την ενσάρκωση του Χριστού.  Δυνατή υπενθύμιση ότι η ζωή μας πέρα από τα καθημερινά έχει και μία πνευματική διάσταση. Υπό αυτό το πρίσμα, μία χρονιά γεμάτη αναποδιές μπορεί να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από μία λαμπερή και καλοστρωμένη. Τα προβλήματα  μοιάζουν με μυστικές εξετάσεις για την ψυχική αντοχή μας και τα πιστεύω μας. 

    Αν τη χρονιά που έφυγε δεν είχαμε υποστήριξη όταν τη χρειαστήκαμε, αν βιώσαμε  την αδικία ή την αχαριστία ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να περιφρουρήσουμε την ηρεμία μας. Η αγένεια του διπλανού μας είναι μια μορφή ψυχικής δυσλειτουργίας. Ας προσέξουμε να μην την κολλήσουμε και εμείς. Αντιθέτως, αξίζει να προσπαθήσουμε να κλείσουμε τις δικές μας εσωτερικές ρωγμές και μέσα από τα δυσάρεστα βιώματά μας να γίνουμε πιο δυνατοί. 

     Μικρές αποφάσεις αλλά σίγουρα τονωτικές στη  διάθεση μας. Εσωτερική ενδυνάμωση και το πέρας των εορτών θα μας βρει όχι σε κατάθλιψη αλλά με ελπίδα για το καλύτερο.

Καλή χρονιά σε όλους



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...