Ένας 30χρονος συνελήφθη ως δράστης της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Πάρο

Ένας 30χρονος συνελήφθη ως δράστης της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Πάρο
Ο φερόμενος ως εκτελεστής της Πάρου είναι ένας 30χρονος άντρας ο οποίος προσήχθη  από την αντιτρομοκταική υπηρεσία στην περιοχή Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας, χθες το μεσημέρι.

Κραταέι το στόμα του κλειστό και δεν συνεργάζεται μα τις αρχές . Δεν ήθελε να δώσει δείγμα DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα. Ωστόσο τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται πως είναι ικανά προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το δείγμα από το γενετικό υλικό του 30χρονου άνδρα, μετά από εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ταυτοποιήθηκε με αυτό που βρέθηκε στα αντικείμενα από το σημείο της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου. Συνεπώς, η αστυνομία είναι πλέον σίγουρη πως στα χέρια της εχει τον άνθρωπο που πουροβόλησε τον άτυχο οδηγό ταξί, ενώ είναι πολύ κοντά και στη σύλληψη των υπολοίπων.

Ο 30χρονος, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σύφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες,  είχε πρασαχθεί ξανά ως ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς” όταν εντοπίστηκε η περιβόητη γιάφκα στο Αγρίνιο. Ωστόσο τότε δεν είχαν βρεθεί επαρκή στοιχεία που να μαρτυρούν την ενοχή του κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του;

Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στον 30χρονο ήταν κυρίως το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον δράστη κατά τη δάρκει της συμπλοκής του με τον 53χρονο οδηγό ταξί, καθώς επίσης και το οπτικό υλικό από την κάμερα της τράπεζας. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν εξίσου ένα σημαντικό στοιχείο αφού το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί πριν 2 χρόνια και οι πινακίδες του οποίου ήταν πλαστές και συνέπιπταν με ένα αυτοκίνητο ίδας μάρκας και ίδου χρώματος. Επίσης, κάποιες εκφράσεις των δραστών όπως για παράδειγμα “δεν κλέβουμε τους πολίτες αλλά τις τράπεζες” ήταν χαρακτηριστικές της ιδεολογίας των ληστών και όλα αυτά σε συνδυασμό οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψή του.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δεν αποκλείουν η ληστεία να εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου αντάρτικου πόλης και μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο υψηλής προστασίας ή συμμετοχής του αναζητούμενου Ν. Μαζιώτη και της συζύγου του Π. Ρούπα. 

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...