Ένα «έγκλημα» στην Κίρρα…

Σε μια τοποθεσία φυσικού κάλλους που οριοθετείται ανάμεσα στον Κρισσαιο κόλπο και στην ζώνη αρχαιοτήτων της Αρχαίας Κίρρας γεννήθηκε ο #Κάβειρος.

Απο την αρχή θελήσαμε να τονίσουμε τον διάλογο του κτισμένου με το άκτιστο είτε μέσω της ήσυχης αρχιτεκτονικής παρέμβασης είτε απο τις οπτικές φυγές απο οποιοδήποτε σημείο του χώρου έχοντας αφήσει ελεύθερο το οπτικό πεδίο για να μπορέσει ο θαμώνας να αισθανθεί το φυσικό περιβάλλον..

Όμως όλο αυτό δεν ήταν τόσο δυνατό τελικά για να δραστηριοποιήσει τους αρμόδιους φορείς που παρά την χτεσινή μας όχληση για να αποτρέψουν την κοπή του επί σαράντα πέντε έτη δέντρου φίκου στην ζώνη λιμένος όπως επίσης και την κατεδάφιση του κτίσματος χωρίς προστατευτικά πανιά με συνέπεια φυσικές και υλικές καταστροφές.

Η κάθε ιδιοκτησία είναι σεβαστή όμως πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον και να λειτουργεί η κάθε τοπική κοινωνία συλλογικά.

Ο κάθε τόπος έχει πολλά να δώσει όχι μεμονωμένα αλλά καθολικά. Το δίκαιο είναι να λειτουργεί ο κάθε τοπικός φορέας σύμφωνα με τα κοινά συμφέροντα και όχι τα ιδιωτικά.

Η εξαφάνιση των παραδοσιακών κτισμάτων, του πρασίνου και της όποιας κληρονομιάς έχουμε είναι αφαίρεση κοινωνικότητας άμεσα εξαρτώμενης από τον άνθρωπο σε σχέση με το γύρω περιβάλλον.

Μας έχει λυπήσει το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε όλο αυτό και σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίζετε.

ανδριανα βασιλοπουλου

…κάποιους τους ενοχλούν τα δέντρα, τα φύλλα, τα παραδοσιακά κτίσματα, η κληρονομιά μας…
Εμένα με ενοχλούν οι ΑΣΥΝΕΊΔΗΤΟΙ….

Το ριζικό του σύστημα ήταν πραγματικά ένα έργο τέχνης που σε έκανε να θέλεις να το φωτογραφίσεις, όπως όταν βλέπεις ένα γλυπτό ή ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα… ποιο δέντρο θα είναι το επόμενο που θα ενοχλεί άραγε;
Μύρκας


fokidanews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...