Ένα βήμα πριν τη δίωξη για νέο κακούργημα ο Γιάννος Παπαντωνίου

Σε κλοιό ο Γιάννος για τη βίλα της Σύρου – Ερευνάται πως επετράπη η πώληση του ακινήτου ενώ υπάρχουν σοβαρές φορολογικές οφειλές της Σταυρούλας Κουράκου – Και ποινικός έλεγχος από την εισαγγελία διαφθοράς

Τον … ανεξήγητο γρίφο της χορήγησης φορολογικής ενημερότητας στην Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου για τη μεταβίβαση της υπερπολυτελούς βίλας στην Σύρο το 2016 ενώ υπάρχουν , σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, μη ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές, θα κληθεί να εξηγήσει στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς το ζευγάρι.  Η έρευνα ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τηλεφώνημα της νέας εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η οποία ζήτησε να μάθει πως χορηγήθηκε αυτή η ενημερότητα, η οποία ουσιαστικά επέτρεψε στο ζεύγος Παπαντωνίου να εισπράξει , σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, περί τα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία παραμένει άγνωστο αν βρίσκονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται (και στο πλαίσιο της ΕΔΕ που γίνεται για τους εφοριακούς) είναι  γιατί οι φορολογικές αρχές επέτρεψαν την πώληση του ενώ είτε θα έπρεπε να το έχουν δεσμεύσει σε προγενέστερο διάστημα αφού υπάρχουν μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες για το ζεύγος, είτε γιατί δεν δέσμευσαν το αντίτιμο, εφόσον υπήρχαν αυτές οι οφειλές. Εν ολίγοις πως πήρε «φορολογική ενημερότητα;» Υπό έρευνα τίθεται βέβαια και το θέμα της αγοράς της βίλας και συγκεκριμένα η εταιρία που το αγόρασε, αφού σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αυτή συστάθηκε 20 μέρες πριν αγοραστεί το ακίνητο. Οι υποψίες δηλαδή αφορούν στο ενδεχόμενο η πώληση να ήταν εικονική και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται η έρευνα.  

Πέραν της διοικητικής έρευνας η κα Τουλουπάκη έχει διατάξει και ποινική διερεύνηση γεγονός που θέτει τους εφοριακούς και υπό ποινική εξέταση. Μάλιστα η ερευνώμενη-τυχόν- ζημία για το δημόσιο είναι ισόποση με το ποσό της πώλησης. Παράλληλα η έρευνα θα εξετάσει και γιατί  δεν δεσμεύτηκε η ακίνητη περιουσία του ζεύγους( άρα και το ακίνητο που φέρεται να πουλήθηκε από το 2016 και από τις δικαστικές αρχές, αφού από το 2013 εκκρεμούσε δικογραφία για τον τρόπο απόκτησης αυτών των ακινήτων. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μελετά τα δημοσιεύματα  και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατάξει επιπλέον έρευνα για τυχον ευθύνες και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις και δεν προχώρησαν στην έγκαιρη δέσμευση των ακινήτων.  

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/291536-Ena-bema-prin-te-dioxe-gia-neo-kakoyrgema-o-Giannos-Papantonioy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...