Ένοχος για επτά κατηγορίες δήλωσε ο άνδρας που απειλούσε την εφημερίδα Boston Globe και τους δημοσιογράφους της

Ένας άνδρας που συνελήφθη το 2018 επειδή είχε εκτοξεύσει απειλές εναντίον των εργαζομένων στην εφημερίδα Boston Globe, την οποία αποκαλούσε “εχθρό του λαού”, δήλωσε ένοχος σήμερα και κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Ο Ρόμπερτ Τσέιν, 68 ετών, από το Ενσίνο της Καλιφόρνιας, δήλωσε ένοχος σε επτά κατηγορίες, όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Βοστόνης. Ο Τσέιν συνελήφθη στην Καλιφόρνια στα τέλη Αυγούστου του 2018 και κατηγορείται ότι τον ίδιο μήνα είχε απειλήσει τηλεφωνικά 14 φορές την εφημερίδα και τους υπαλλήλους του.

Οι απειλές ξεκίνησαν μόλις η εφημερίδα ανακοίνωσε, στις 10 Αυγούστου, ότι θα δημοσίευε μαζί με άλλες 200 εφημερίδες, μια απάντηση στις αλλεπάλληλες επιθέσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Τύπο. Το άρθρο αυτό, με τίτλο “Οι δημοσιογράφοι δεν είναι εχθροί”, δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου και κατηγορούσε τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο αποκαλούσε “τσαρλατάνο”, ότι λέει ψέμματα.

Ο Τραμπ κατηγορεί συχνά τις εφημερίδες για παραπληροφόρηση και έχει χαρακτηρίσει κάποιες από αυτές “εχθρό του λαού”.

Στα τηλεφωνήματά του ο Τσέιν αποκάλεσε επίσης “εχθρό του λαού” την Boston Globe και απείλησε να σκοτώσει τους υπαλλήλους της. Την ημέρα της δημοσίευσης του άρθρου είπε μάλιστα ότι θα τους πυροβολήσει στο κεφάλι.

Η αστυνομία είχε στείλει πράκτορες για να αναλάβουν την προστασία του κτιρίου και των δημοσιογράφων.

Η ποινή που θα επιβληθεί στον Ρόμπερτ Τσέιν θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Εκτός από την ποινή φυλάκισης μπορεί να του επιβληθεί και πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...