Έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στην χώρα

Έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στην χώρα
Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. 
Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή Κόνιτσας και Ζαγοροχωρίων αλλά και στην αλβανική πλευρά στις περιοχές Πρεμετής και Τεπελενίου.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Έξοχής Κόνιτσας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναστατώθηκαν κυρίως από την ισχυρή βοή που συνόδευε τoν σεισμό. Στην Κόνιτσα, που η δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη, οι κάτοικοι ανησύχησαν γιατί θυμήθηκαν τους σεισμούς του 1996, που είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές κα καταρρεύσεις κτιρίων.

Σεισμοί σε Κρήτη, Κόρινθο, Κάσο

Ταρακουνήθηκαν χθες και σήμερα οι Κρητικοί. Ο εγκέλαδος ξύπνησε και τους κατοίκους σε Κιάτο, Ξυλόκαστρο αλλά και Κάσο. Ο τελευταίος σεισμός σημειώθηκε στις 06.52, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βόρεια της Κορίνθου και 88 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Το μέγεθός του σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 4,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Ενα λεπτό νωρίτερα, στις 06.51, σημειώθηκε άλλος σεισμός 4 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Κάσου. Χθες, στις 18:39 έγινε σεισμός δυτικά της Κρήτης, στο ίδιο σημείο στο οποίο, καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, το πρωί της ίδιας ημέρας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...