Έντονο ενδιαφέρον για το «πράσινο» ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Με επιτυχία εξελίσσεται η διαδικασία της προσφοράς για το πρώτο «πράσινο» ομόλογο που έχει βγει στην ελληνική αγορά! Το κοινό ομολογιακό δάνειο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, από την πρώτη κιόλας ημέρα της δημόσιας προσφοράς, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών σε μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη.

 Η εταιρία θέλει να αντλήσει 60 εκατ. ευρώ, μέσα σε αυτήν την τριήμερη δημόσια προσφορά, με στόχο να υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε Ελλάδα, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

Η  ΤΕΡΝΑ φαίνεται αποφασισμένη να ξεπεράσει το όριο των 1.000 MW εγκατεστημένης ισχύος από τις αρχές του 2018. Στο πλαίσιο επίτευξής του στόχου αυτού, η εταιρεία προορίζει ένα σημαντικό μέρος από τα 500 εκατ. ευρώ των καινούριων επενδύσεων που αναμένεται να υλοποιήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια (2017 – 2019). 

Ανάμεσα σε άλλα, στα σχέδιά της είναι να δημιουργήσει αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 44 MW στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ένα αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 159,6 MW. 

Στο κομμάτι της διαχείρισης απορριμμάτων, αναμένεται να κατασκευάσει μία μονάδα επεξεργασία στην Ήπειρο, η οποία θα υλοποιηθεί  μέσω ΣΔΙΤ με την τοπική περιφέρεια.  Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να γίνει στην συνέχεια και η αντίστοιχη μονάδα που θα κατασκευάσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Πελοπόννησο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/293298-Entono-endiapheron-gia-to-prasino-omologo-tes-TERNA-Energeiake ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...