Έξαλλος ο Ερντογάν με την απόφαση των ΗΠΑ για αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35

Τη δυσφορία του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, φέρεται να εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτή τη δήλωση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας. 

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, τονίζει το CNN Turk, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται, πως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως «άδικη» την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν τη χώρα από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 του NATO, εξαιτίας της απόφασης της Άγκυρας να αποκτήσει τους ρωσικούς S-400.

«Αυτό το μονομερές μέτρο αντίκειται προς το πνεύμα της συμμαχίας και δεν βασίζεται σε θεμιτούς λόγους…. Ο αποκλεισμός της Τουρκίας, ενός από τους εταίρους του προγράμματος F-35, είναι άδικος», υποστήριξε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και προέτρεψε την Ουάσινγκτον να ανακαλέσει την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε λαθεμένη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...