Έξαλλος ο Ερντογάν με τη δήλωση Ακιντζί για τη Συρία

Εξοργισμένος με τον Μουσταφά Ακιντζί είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανάρτηση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία. Ο Ακιντζί έγραψε στο Facebook, μεταξύ άλλων, ότι στη Συρία «δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα». Το κείμενο… εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Η ανάρτηση έβαλε «φωτιά» στις  σχέσεις του με τον Ερντογάν, ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει την οργή του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, το μεσημέρι της Κυριακής (13.10.2019).

«Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η δήλωση του κ. Ακιντζί δείχνει ότι δεν γνωρίζει τα όριά του. Υπάρχει κάποιος άλλος στον κόσμο που μάχεται για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων, για να γίνει κράτος εκτός από εμάς; Κανένας!«, είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Και πρόσθεσε: «Ο Ακιντζί παρασύρεται προς ένα επικίνδυνο μέρος. Πρέπει να γνωρίζει τα όριά του. Ο ίδιος πρέπει να τα γνωρίζει. Το αξίωμά του δεν αποκτήθηκε με τη δική του δύναμη. Δημιουργήθηκε με βάση τον αγώνα της Τουρκικής Δημοκρατίας«.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Ερντογάν τόνισε πως «πιστεύω ότι οι Τουρκοκύπριοι θα δώσουν το απαραίτητο μάθημα (στον Ακιντζί).

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...