Έξι τραυματίες και ένας αγνοούμενος από φωτιά σε ρωσικό αεροπλανοφόρο

Έξι τραυματίες και ένας αγνοούμενος από φωτιά σε ρωσικό αεροπλανοφόρο
Έξι τραυματίες και ένας αγνοούμενος από φωτιά σε ρωσικό αεροπλανοφόρο


12/12/2019 – 13:43

Φωτιά ξέσπασε στο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

H φωτιά έχει επεκταθεί στα 120 τετραγωνικά μέτρα, ενώ τουλάχιστον έξι άτομα φέρεται ότι έχουν τραυματιστεί, όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα, ενώ παράλληλα σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ένα άτομο έχει δηλωθεί ως αγνοούμενο.

Η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών, ενώ το αεροπλανοφόρο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μούρμανσκ.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του επισκευαστικού κέντρου ‘Zvyozdochka’, Evgeny Gladyshev, δήλωσε πως πυρκαγιά προκλήθηκε από τις εργασίες συγκόλλησης χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν τραυματίες ή αγνοούμενος.

Ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου

Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» έχει μήκος 305 μέτρα και αποτελεί τη ναυαρχίδα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Ξεκίνησε να υπηρετεί το 1985 και η αρχική του ονομασία ήταν 

Η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» είχε ήδη υποστεί ζημιές τον Οκτώβριο 2018 όταν είχε βυθιστεί η πλωτή δεξαμενή στην οποία βρισκόταν, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί.

Οι εργασίες για τη συντήρηση του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου ξεκίνησαν στις αρχές του 2017 και προβλέπεται να ολοκληρωθούν το 2021.

Το πρακτορείο Ria Novosti, το οποίο επικαλείται τη διεύθυνση του ναυπηγείου Ζβεζντότσκα όπου γίνονται οι εργασίες, μετέδωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια ηλεκτροκόλλησης.

«Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος», επεσήμανε ο Αλεξέι Ραχμάνοφ επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται το ναυπηγείο μιλώντας στο Interfax. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να το αν τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι αγνοούνται τρεις εργάτες, όμως οι δύο εντοπίστηκαν. Ένας εξακολουθεί να αγνοείται. «Έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», διευκρίνισε πηγή των υπηρεσιών διάσωσης στο TASS.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρίσκονταν στο αεροπλανοφόρο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ναυπηγείου. «Όλοι όσοι συμμετείχαν σε εργασίες στο αεροπλανοφόρο απομακρύνθηκαν», πρόσθεσαν.

Επανειλημμένα ατυχήματα
Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» καθελκύστηκε το 1990 και τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στη Μεσόγειο στο πλαίσιο των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία. Στη διάρκεια της αποστολής αυτής δύο αεροπλάνα συνετρίβησαν την ώρα που προσπαθούσαν να προσνηωθούν σε αυτό, με τους πιλότους να διασώζονται.

Το 2009 ξέσπασε πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα την ώρα που το αεροπλανοφόρο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ναύτης.

Πιο πρόσφατα τον Οκτώβριο του 2018 ένας γερανός 15 μέτρων είχε πέσει πάνω στη γέφυρα του αεροπλανοφόρου εξαιτίας διακοπής ρεύματος που σταμάτησε τη λειτουργία των αντλιών και στη συνέχεια προκάλεσε τη βύθιση της πλωτής δεξαμενής πάνω στην οποία ήταν δεμένο το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». 

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...