Έξωση στην πυροσβεστική Ναυπάκτου…

Με εξώδικο το οποίο απέστειλε στην διοίκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που στεγάζεται σήμερα η υπηρεσία ζητά από τους πυροσβέστες να αδειάσουν τις αποθήκες του υπογείου αλλά και το χώρο στάθμευσης των πυροσβεστικών οχημάτων έκτασης περίπου ενός στρέμματος αφού όπως λέει στο μισθωτήριο που έχει υπογραφεί δεν προβλέπεται η χρήση των χώρων αυτών από την πυροσβεστική και μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο το κτίριο. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν αναγραφόταν στους όρους της σύμβασης και μάλιστα το γνώριζε τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και η πυροσβεστική.

Η ύπαρξη πολλών πυροσβεστικών οχημάτων στο δρόμο και παραταγμένα σε άλλο χώρο μας κίνησε την περιέργεια και ρωτώντας την διοίκηση της πυροσβεστικής δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του εξωδίκου ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες και αρκέστηκε να μας παραπέμψει στην ΚΕΔ και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος αφού το θέμα έχει ήδη φθάσει στο γραφείο του Αρχηγού. Στο εξώδικο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζητά άμεσα να αδειάσουν οι αποθήκες του κτιρίου και να απομακρυνθούν τα πυροσβεστικά οχήματα από το χώρο στάθμευσης.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας αυτό έχει γίνει ήδη και τα οχήματα σταθμεύουν σε δημοτικό χώρο που προορίζεται για δημοτικό δρόμο και επειδή δεν επαρκεί αυτός ο χώρος σταθμεύουν ακόμη και μπροστά στο κτίριο της πυροσβεστικής.

Μάλιστα πολλά χρήσιμα υλικά της υπηρεσίας έχουν μεταφερθεί στις αποθήκες του πυροσβεστικού σταθμού της Γέφυρας στο Αντίρριο. Οπότε αν χρειαστεί κάποιο ανταλλακτικό για κάποιο όχημα της πυροσβεστικής, οι συντηρητές της υπηρεσίας θα πρέπει να μεταβούν στο Αντίρριο να πάρουν το ανταλλακτικό και να επιστρέψουν στην υπηρεσία. Πράγμα αδιανόητο. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε πως στο παλαιό κτίριο της πυροσβεστικής στην πλατεία Τζαβέλλα στη Ναύπακτο υπήρχε η δυνατότητα να στεγαστούν κάποια από τα πυροσβεστικά. Αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στο νέο κτίριο και έτσι οχήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ που τα έχει πληρώσει ο Έλληνας πολίτης βρίσκονται εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες ενώ και η συντήρησή τους γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και σίγουρα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα στέγασης του συνεργείου. Αυτή είναι η μια πλευρά που δείχνει πώς αντιμετωπίζουμε μια υπηρεσία που έχει νευραλγική σημασία για την περιοχή. 

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και επιχειρηματίες της Ναυπάκτου που σέβονται το έργο της πυροσβεστικής και αναγνωρίζουν την προσφορά της υπηρεσίας στη Ναυπακτία με τις δωρεές τους προς αυτή. Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουμε 11 Ναυπάκτιοι επιχειρηματίες και ανάμεσά τους και η Γέφυρα έχουν προχωρήσει σε δωρεές υλικών που τόσο αναγκαία ήταν για πυροσβεστική, όπως πυροσβεστικοί σωλήνες, ελαστικά για τα πυροσβεστικά οχήματα, δεξαμενές νερού και αντλίες. Όσον αφορά το κτίριο αναμένονται εξελίξεις στον Οκτώβριο.

Σ.Καρέλης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...