«Έξω φρενών» η τρόικα: Ζητεί κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών!!!

 «Έξω φρενών» η τρόικα: Ζητεί κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών!!!
Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η τρόικα στην έκθεσή της για τις κυβερνητικές δράσεις κυρίως στον τομέα πάταξης της φοροδιαφυγής.
Κρίνει ως ανεπαρκείς τις πολιτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου και σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους εγκαλεί την κυβέρνηση για χαλάρωση.

Μεταξύ άλλων συστήνει: την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών όλων όσοι χρωστάνε στο Δημόσιο,  την ενσωμάτωση των μελλοντικών εργασιών για την είσπραξη οφειλών στις μεγαλύτερες εφορίες.

Επίσης συστήνει τη δημιουργία συστήματος αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων για τους οφειλέτες.

Επιπλέον ζητεί   τη σύσταση τηλεφωνικού κέντρου   (call center) που θα ειδοποιεί άμεσα τους οφειλέτες για τα χρέη τους και τη διασφάλιση ότι, άτομα υψηλού πλούτου και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μεγάλα εισοδήματα θα παραμείνουν σε ύψιστη προτεραιότητα.

Η έκθεση των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ διαπιστώνει ότι,  από τα ληξιπρόθεσμα χρέη για τα οποία είχε τεθεί ως στόχος η είσπραξη έως το τέλος του 2012 2 δισ. ευρώ αλλά τελικά στα ταμεία μπαίνουν μόλις 1,1 δισ. ευρώ

Η τρόικα, πάντως, ζητεί και τη θέσπιση ενός ελάχιστου ορίου για την υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων (σ.σ. στην ΕΕ το όριο είναι 25.000 ευρώ).

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...