Έπεσαν οι υπογραφές για την επένδυση 100 εκατ. στην Κασσιόπη

Έπεσαν οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, και την μεταβίβαση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.», η οποία είχε συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για το σκοπό της αξιοποίησης του ανωτέρω ακινήτου και την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Το οικονοµικό αντάλλαγµα από την NCH Capital ανήλθε σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου µετά από 6 χρόνια. Τέλος, σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Την πώληση των μετοχών της ανωτέρω εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV), υπέγραψαν οι Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ταμείου και Ανδρέας Σάντης για λογαριασμό του Πλειοδότη.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.µ., μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραµείνουν προσβάσιµα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

«Η αξιοποίηση της περιοχής “Ερημίτης” της Κέρκυρας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα  εφαρμογής των ΕΣΧΑΔΑ, με σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία», δήλωσε σχετικά,  η κυρία Τσιτσογιαννοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση, η οποία θα εκκινήσει μια σημαντική τουριστική επένδυση, που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναβάθμιση υφιστάμενων, αλλά και κατασκευή νέων υποδομών, ενθάρρυνση του αειφόρου παράκτιου τουρισμού, διασφάλιση της προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξη του φυσικού κάλλους των 490 στρεμμάτων που περιλαμβάνει το ειδικό σχέδιο. Αναμένεται να δημιουργήσει τουριστική, οικονομική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη συνολικά στα νησιά του Ιονίου, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν και τις αφίξεις στα νησιά του Ιονίου».

Ποια είναι η NCH Capital Inc.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε πλειοδοτήσει η σύμπραξη των εταιριών με τις επωνυμίες «NCH New Europe Property Fund II L.P.» και «NCH Balkan Fund L.P.».  Πρόκειται για εταιρία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς επενδύσεις. Διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 3 δις δολαρίων, ενώ έχει διεισδύσει σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...