Έπεφταν βροχή οι μίζες κατά την περίοδο Σημίτη

Πρώτο θέμα

Από κόσκινο δεκάδες ύποπτοι λογαριασμοί παρένθετων προσώπων

Δρομολογούνται διώξεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

 

ΑΠΟ κόσκινο περνάνε οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, δεκάδες λογαριασμούς που ανήκουν σε παρένθετα πρόσωπα και μέσω των οποίων ξέπλεναν βρόμικο πολιτικό χρήμα που προέρχονταν από μίζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» στο στόχαστρο βρίσκονται λογαριασμοί που ανήκουν σε Έλληνες μεσάζοντες, σε χρηματιστές που χρησιμοποιήθηκαν ως βαποράκια για τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων και επιχειρηματίες που είχαν αναπτύξει σχέσεις συναλλαγής με το πολιτικό σύστημα και κυριαρχούσαν για χρόνια στις προμήθειες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν επίσης δεκάδες λογαριασμούς που παρουσιάζουν ύποπτες κινήσεις και οι οποίοι ανήκουν σε φιλικά ή συγκεκριμένα πρόσωπα πρώην υπουργών.

Παράλληλα γίνεται μεγάλη έρευνα για αγοραπωλησίες ακινήτων το επίμαχο διάστημα της διακυβέρνησης Σημίτη, που έπεφταν οι μίζες σαν βροχή, όπως παραδέχονται πλέον δημόσια και οι ξένοι νταραβεριτζήδες που λάδωναν το πολιτικό σύστημα για να εξασφαλίσουν χρυσοφόρες συμβάσεις με το δημόσιο.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες γύρισαν το χρόνο πίσω, ελέγχοντας τα πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε πενήντα μεγάλες συμβάσεις του δημοσίου.

Ελέγχουν λεπτομερώς την κίνηση λογαριασμών από εξωχώριες εταιρείες σε ελληνικές καθώς και σε εμβάσματα φυσικών προσώπων. Εξονυχιστική είναι και η έρευνα για μεγάλα ποσά που διακινήθηκαν στο εξωτερικό.

Στο στόχαστρο βρίσκεται και μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι διακίνησε μεγάλα ποσά από μίζες που προορίζονταν για έναν πανίσχυρο την περίοδο Σημίτη, υπουργό Εθνικής Οικονομίας και ενώ είχε στήσει πλυντήριο και για τις μίζες στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Η εν λόγω χρηματιστηριακή εταιρεία συνδέεται σύμφωνα με πληροφορίες και με την τροφοδοσία του μαύρου λογαριασμού, του Γιάννου Παπαντωνίου που εντοπίστηκε σε τράπεζα της Ζυρίχης.

Η έρευνα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Όπως πρώτη αποκάλυψε η «kontranews», εντοπίστηκε ήδη ένας λογαριασμός που ανήκει σε στενό συνεργάτη πρώην πρωθυπουργού. Στον επίμαχο λογαριασμό εμφανίζεται ένα έμβασμα 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, από offshore που έχει έδρα τις Μπαχάμες.

Στη συνέχεια το ποσό αυτό μεταφέρεται από ελληνική τράπεζα σε τράπεζα του εξωτερικού, για να ξεπλυθεί και να φτάσει στον τελικό αποδέκτη που πιθανολογείται ότι είναι ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο έλεγχος των ύποπτων λογαριασμών και της αγοράς ακινήτων από πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για ξέπλυμα βρόμικου πολιτική χρήματος, αναμένεται να οδηγήσει πολλά από τα παρένθετα πρόσωπα στη Δικαιοσύνη με κακουργηματικές κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η έρευνα θα φωτίσει άγνωστες πτυχές από το πάρτι με τις μίζες και την λεηλασία δημόσιου χρήματος που συντελέστηκε την επίμαχη περίοδο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/290923-Epephtan-broche-oi-mizes-kata-ten-periodo-Semite ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...