Έργο ύδρευσης στο Μεσολόγγι

Στην τελική του φάση για ένταξη στο ΕΣΠΑ, βρίσκεται το έργο  «προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης – τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού για την ελαχιστοποίηση των διαρροών του ποσίμου νερού του δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 2.144.136 ευρώ, μετά την θετική γνωμοδότηση του έργου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη  θετικό αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη, τόσο κατά την θητεία του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όσο και με την σημερινή του ιδιότητα, ως αρμοδίου για το ΕΣΠΑ Υφυπουργού.

«Με το έργο αυτό, δίνεται πλέον η δυνατότητα στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την λειτουργική κατάσταση του δικτύου ύδρευσης και να επεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις βλαβών. Έτσι, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση των υδάτινων αποθεμάτων της περιοχής ενώ εξασφαλίζεται ο δήμος από έκτακτα έξοδα, που θα προκαλούσαν τυχόν βλάβες και διαρροές. Οι εντάξεις ώριμων και χρήσιμων έργων με την στενή συνεργασία που έχουμε με δήμους της Αιτωλ/νίας, κατά την θητεία μου στο ΥΠΕΚΑ όσο και σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, , θα συνεχιστούν, με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους» σημειώνει σε δήλωση του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,  Θάνος Μωραΐτης.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, τόνισε: «Ένα σημαντικό έργο το οποίο θα προσφέρει αξιόλογες υπηρεσίες τόσο στην πλευρά των οικονομικών πόρων της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, όσο και  στην πλευρά της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης φυσικών πόρων,  όπως το νερό , το οποίο αποτελούσε μακροχρόνιο αίτημα του δήμου, υλοποιείται. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό για τις προσπάθειες του ώστε το αυτό έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί»

Στόχος του συστήματος είναι η on-line παρακολούθηση σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης (παροχή και πίεση σε κεντρικούς αγωγούς), η συλλογή και αποθήκευση των σχετικών ιστορικών δεδομένων και η εκτέλεση χειρισμών στο υδραυλικό δίκτυο (άνοιγμα/κλείσιμο βανών, ρύθμιση πίεση και παροχής) με στόχο τον περιορισμό των απωλειών νερού και την έγκαιρη αντιμετώπιση των διαρροών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...