Έρευνες για δύο κυκλώματα που θησαύρισαν με τα εισιτήρια του μετρό!

Για δύο κυκλώματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής να έχουν βγάλει αστρονομικά ποσά από πλαστά  εισιτήρια του μετρό, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στη Βουλή!   Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για δύο διαφορετικά κυκλώματα!

Ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας  στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Ποταμιού κ. Γεωργίου Αμυρά, σχετικά με «την κατάχρηση χρημάτων από υπαλλήλους του ΜΕΤΡΟ», ανέφερε ότι το πρώτο πουλούσε νόμιμα εισητήρια, αλλά έβαζε τα λεφτά στην τσέπη και δεν κατέθετε τα σχετικά παραστατικά στο ταμείο της ΣΤΑ.ΣΥ., ενώ το δεύτερο «που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι, όταν πιάστηκε εργοστάσιο που τύπωνε και πλαστά εισιτήρια αλλά και κανονικά εισιτήρια, με διπλούς αριθμούς. Μάλιστα, ήταν από την εταιρεία που είχε αναλάβει τον διαγωνισμό των εισιτηρίων σε συνεργασία με εργοστάσιο στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, «εδώ και περίπου έναν χρόνο γίνεται έρευνα από τη γενική επιθεωρήτρια, η οποία έχει καταλήξει και το πόρισμα έχει βγει πρόσφατα. Αυτό το πόρισμα περιλαμβάνει μόνο το 2015 και μόνο τα χρήματα που ήταν από τα ταμεία του ΜΕΤΡΟ, σε σχέση με τα επιστρεφόμενα εισιτήρια. Δεν περιλαμβάνει τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων, δεν περιλαμβάνει όλους τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, όπως αντιλαμβάνεστε, και δεν περιλαμβάνει και τα προηγούμενα χρόνια». Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, το μέγεθος της απάτης, ή το πόσα χρήματα έβγαλαν, οι υπεύθυνοι!  

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «τα χρήματα δεν μπορούν να προσδιοριστούν. Τα συγκεκριμένα χρήματα από τους συγκεκριμένους σταθμούς είναι 1.150.000 ευρώ. Όμως, εδώ υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ευθύνες και υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και διοικήσεων. Και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, γιατί αρκετό καιρό οι διαδικασίες που όφειλαν να υπάρχουν δεν υπήρχαν και όσον αφορά την συλλογή των χρημάτων, αλλά και για τους ελέγχους και για την αντιστοίχιση των στοιχείων που ερχόντουσαν από τους σταθμούς, με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια φαινόμενα μέχρι και το 2015».

Η απάντηση της κυβέρνησης, είναι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που από το υπουργείο θεωρείται ότι «θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά και για τις κοινωνικές πολιτικές που πρέπει να κάνουμε και να προχωρήσουμε από τις αστικές συγκοινωνίες. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που χανόντουσαν μέσα από τέτοια κυκλώματα ή μέσα από τα πλαστά εισιτήρια και τα κυκλώματα των πλαστών εισιτηρίων. Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη –γίνεται έρευνα και γι’ αυτό- αν αυτά τα κυκλώματα είχαν και σχέση μεταξύ τους».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...